« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
COOL

Džentlmenske navike koje treba vratiti u svakodnevicu

Džentlmena je nekad bilo na bacanje, mogli ste ih pronaći na svakom uglu, no danas ih treba tražiti svijećom i to po danu ... no, ako se vrate ove navike, situacija bi se mogla poboljšati

Jeste li u zadnje vrijeme sreli kojeg džentlmena?
Jeste li u zadnje vrijeme sreli kojeg džentlmena? (D&G)
Više o

muškarci

,

navike

,

ponašanje

,

džentlmen

Koliko ima pravih i istinskih džentlmena danas? Onih pravih gospodina koji iz ropotarnica zaborava izvlače džentlmenske navike koje smo znali kao viteštvo, gospodstvo, nešto što se prije znalo kao svakodnevno ponašanje po bontonu.

Sjećam se jedne knjige o bontonu koju sam imao prilike čitati kao klinac, bilo je to prije skoro tridesetak godina i u njima je pod obavezna pravila lijepog ponašanja u društvu suprotnog spola bilo navedeno da muškarac uvijek otvara vrata ženi, bez obzira u kojem mu svojstvu ona bila. Bilo je to generalno poštivanje žena, bez obzira na sve. Uz ta sjećanja inspiraciju za slijedeće štivo našao sam i u ovom odličnom štivu.

Uglavnom, danas je sve to nekako palo u zaborav. Nismo ni približno gospoda kakva smo nekada bili i mislim da je vrijeme da barem na ovaj način pokušamo oživjeti neke manire koji će u najmanju ruku našu partnericu ostaviti u ugodnom iznenađenju.

Gospodin uvijek otvara vrata svojoj partnerici

Bez obzira tko je vaša partnerica, u kojem svojstvu i gdje se nalazili, vi ste muškarac, gospodin i na vama je da otvarate vrata. Danas se mnogi izvlače na činjenicu da se mnoga ulazna vrata otvaraju automatski, što je definitivno činjenica, no u tom slučaju, prije ulaska, malo zastanete, dozvolite partnerici da prva uđe i krenete za njom. Nije teško, pokušajte.

Gospodin hoda bliže kolniku

Razlog tome je kako bi je zaštitio od prometa, lokvica vode te ostalih urbanih prometnih ostataka.

Gospodin uvijek rezervira mjesto u restoranu

Sve je češći slučaj kod nas da restorani ili mjesta gdje želimo nešto pojesti budu puni. Nema goreg od čekanja u redu ili traženja slobodnih mjesta u nekim drugim restoranima. Jedan poziv par sati ili dana unaprijed je sve što je potrebno da vaše mjesto čeka vaš dolazak.

Sve potrebne navike možete pročitati na portalu Gentleman.hr

05.01.2016. 11:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh