« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

Dvije ključne stvari za svaku vezu

Svi bismo željeli znati čarobnu formulu kojom ćemo svoju vezu održati uspješnom, a izgleda da ona stvarno postoji i prilično je jednostavna

Uspješna veza nije utopija
Uspješna veza nije utopija (FreeDigitalPhotos)
Više o

veza

,

velikodušnost

,

uspješna veza

,

pažnja

,

podrška partnera

Uspješna veza san je svima, tu nema dvojbe, no dobar dio ljudi ima velikih problema u ostvarivanju te želje. Veze se prekidaju, krivnjom jednog ili drugog partnera, a psiholog John Gottman proveo je 40 godina proučavajući veze širom svijeta kako bi shvatio što određuje hoće li veza potrajati.

>> Loše navike koje uništavaju sretne veze i brakove >>

Istaživanje je bilo vrlo ozbiljno provođeno i uključivalo je povezivanje ispitanika elektrodama koje su mjerile otkucaje srca, protok krvi i znojenje tijekom razgovora o odnosu s partnerom, a ispitivani su parovi koji su se nedavno oženili.

>> Pet loših navika koje vam mogu uništiti vezu >>

Nakon mjerenja, parovi su praćeni i dijeljeni u dvije kategorije - prvi su i nakon šest godina imali sretnu vezu, a drugi su ili raskinuli ili su bili nesretni u vezi ili braku.

Kao dva ključna elementa uspjeha pokazale su se naizgled jednostavne stvari, velikodušnost i ljubaznost, preciznije - međusobna podrška partnera i pažnja koju posvećuju jedno drugom.

>> Kako pametno započeti novu vezu >>

Jednostavno, nije li?

30.11.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh