« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
KAŽE INTEL

Tehnološki uređaji najpoželjniji božićni darovi

Nedavno Intelovo istraživanje o božićnim kupovnim navikama pokazalo je da 51 posto Europljana za Božić želi tehnološki dar u obliku tableta ili prijenosnog računala, pametnog telefona ili uređaja "2 u 1".

Hibridni uređaji su na vrhu liste želja
Hibridni uređaji su na vrhu liste želja (Intel)
Više o

božićni pokloni

,

gadgeti

,

tablet

,

Acer Switch 12

Nedostaje li vam inspiracije za božićne darove? Jeste li zapeli s idejama za ovogodišnje božićne darove? Morate darivati velik broj ljudi, a nemate pravu ideju? Ne brinite, niste jedini. Intel je u svojem istraživanju istražio božićne kupovne navike Europljana i većina ih se slaže da je najteži dio božićne kupnje upravo odabir pravog dara.

Trećina ispitanika smatra da je pravi dar najteže odabrati upravo za svog partnera. No ne gubite nadu, polovica Europljana (51%) naime kaže da njihovi prijatelji ili obitelj žele tehnološki proizvod na dar. Tako su se tehnološki darovi našli na prvom mjestu popisa božićnih darova (29%). U muškaraca je taj postotak znatno veći nego kod žena (41% u usporedbi s 18 %), a trećina žena većinom još želi dar kao što je odjevni predmet ili proizvod za zdravlje i ljepotu.

"Digitalni tehnološki darovi dominiraju na ljestvici omiljenih božićnih darova jer više od četvrtine Europljana želi pod božićnim drvcem dobiti tehnološki dar. Pri tome prednjači muška populacija, ali su rezultati pokazali da su tehnološki darovi prilično popularni i u žena jer u prosjeku ne zaostaju puno za darovima kao što su odjevni predmeti i proizvodi za zdravlje i ljepotu", komentirao je rezultate istraživanja Pavel Svoboda, Intelov predstavnik za odnose s javnošću u srednjoj i istočnoj Europi.

Više od trećine anketiranih (37%) želi pod božićnim drvcem pronaći tablet, dok petina ispitanika (21%) dragim osobama za ovogodišnji Božić namjerava kupiti tablet.

Kupnja savršenog božićnog dara stoga ne bi smjela biti tako teška kao što mislimo jer se na tržištu nudi velik broj tableta i prijenosnih računala ili uređaja "2 u 1" s procesorima Intel Atom i Core četvrte generacije.

Na police već stižu iznimno tanki hibridni uređaji i prijenosnici bez ventilatora s najnovijim procesorom Intel Core M, kao što je izvanredno elegantan i tanak Lenovo Yoga 3 i hibridni Acer Switch 12. Intelov vodič za kupnju, koji će vam pomoći pri odabiru odgovarajućeg tehnološkog dara, možete potražiti ovdje i ovdje.

01.12.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh