« Svijet
objavljeno prije 13 godina
SALE

Dražba Unabomberove imovine

Ted Kaczynsky, zloglasni Unabomber, doživio je prodaju svoje imovine na javnoj dražbi

Ted Kaczynski kao mladi profesor na Berkeleyu
Ted Kaczynski kao mladi profesor na Berkeleyu (Wikipedia)
Više o

dražba

,

Unabomber

,

Ted Kaczynski

Unatoč protivljenju vlasnika, imovina Unabombera ide na bubanj. Predmeti pronađeni u planinskoj kolibi u Montani, njegovom dugogodišnjem prebivalištu, idu u ruke najboljih ponuđača. Unabomber je tijekom 17 godina poslao niz pisama-bombi kojima je ubio troje i ranio 29 ljudi, protiveći se američkoj politici.

Pisaća mašina i još šezdesetak pronađenih predmeta poput strelica i pribora za pecanje bit će na aukciji od 18. do 23. svibnja na stranici www. gsaauctions.gov. Sav prihod od aukcije američka Vlada namijenila je žrtvama Unabombera i njihovim obiteljima.

Inače, Ted Kaczynski služi doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja u saveznom zatvoru u Coloradu. Povukao se iz svijeta tijekom 70-ih godina, objavivši rat modernoj tehnologiji i američkoj Vladi.

Zakonu je dopao šaka 1996. godine, kada je rukopis svog manifesta poslao Washington Postu i NewYork Timesu, tvrdeći da će prestati s napadima ako Manifest bude javno objavljen. Kaczynski je u mlađim danima predavao matematiku na prestižnom sveučilištu Berkeley.

14.05.2011. 14:58:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    14.05.2011. 15:40
    predavao matematiku a protivio se napredku i tehnologiji hihi ovo je dokaz da svaka budala može biti profesor i završiti faklultet dapače
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh