« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
TEA PARTY

Ron Paul ponovno kreće po republikansku nominaciju

Kontroverzni teksaški kongresmen i borac protiv glomazne administracije i dalje želi u Bijelu kuću

Ron Paul želi biti predsjednik SAD
Više o

predsjednički kandidat

,

Ron Paul

,

Rand Paul

,

republikanska stranka

Ron Paul, ginekolog s preko 4 tisuće poroda iza sebe i političar čije stavove Washington jednostavno ne može smisliti kreće u još jednu bitku za republikansku nominaciju za predsjedničkog kandidata. Prvi se puta kandidirao 1988. godine, u prošlim izborima ostao je u utrci vrlo dugo zbog velike financijske pomoći malih glasača preko Interneta, a ovoga puta vjeruje da je administracija Baracka Obame napravila dovoljno gluposti da je njegovo vrijeme stiglo.

Zašto Rona Paula ne vole u Washingtonu, mogao bi objasniti gotovo svaki vrabac u tom gradu - želi ukinuti poreznu službu IRS, vratiti zlatni standard dolaru (čitaj prestati štampati novac prema potrebi), reorganizirati zloglasnu centralnu banku SAD i povući sve američke vojnike iz inozemstva.

Ukratko, Ron Paul vjeruje da se Amerika treba okrenuti sebi i prestati generirati zastrašujući dug od 14 tisuća milijardi dolara, srezati javnu potrošnju i minimizirati ulogu centralne države u gotovo svim aspektima života.

Takve ideje teško prolaze u Washingtonu, gradu koji hrani milijune iz državnog proračuna (sve usporedbe s Hrvatskom su dobrodošle i namjerne), no sve više poklonika stječu širom zemlje. Kao idejni začetnik Tea Party pokreta unutar Republikanske stranke uspio je na svojoj platformi osigurati izbor svog sina, Randa Paula za senatora Kentuckyja prošle godine, tako da se nada u američkog predsjednika koji ne napada cijeli svijet pojačava.

14.05.2011. 09:42:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh