Doručak koji treba izbjegavati u širokom luku
OK, doručak je važan obrok, velik broj nutricionista tvrdi i najvažniji, no to ne znači da možete navaliti kao sivonja i pomesti pola hladnjaka ...
Doručak je, tvrde, najvažniji obrok u danu, a ima i još jedna - doručkuj kao kralj ... i tako dalje, do siromaška za večeru. Ovo na neki način implicira da bi doručak trebao biti obilan i hranjiv.
To nije neistina, ali može zavarati - potrebno je pojesti izbalansirani obrok koji će sadržavati dovoljno svih grupa hrane kako bi vas zasitio i dao vam neophodnu energiju, no istovremeno treba pripaziti što jedete.
Pogađate, sad ćemo o tome što NE bi trebali jesti ...
Pekarski proizvodi - uz to što su napravljeni od bijelog brašna, prepuni su aditiva, soli i šečera koji će zadržati vodu u organizmu i debljati vas. Ako vam je neki oblik kruha nužan za doručak, neka bude od cjelovitih žitarica koje sadrže prehrambena vlakna. Dodajte normalan jogurt i neki zdravi namaz i evo vama ukusnog i zdravog doručka doručka.
"Pošteni" doručak - obično uključuje masnu i kaloričnu hranu tipa jaja sa špekom, punomasni sir, majoneze i slične dodatke. Ovo je super doručak kad se spremate za rad u polju, no kako je u igri tipkovnica računala u najvećem broju slučajeva, smanjite doživljaj ... Jaje je super, no jedino ako je kuhano, pa uz njega pojedete tostirani cjeloviti kruh i popijete, recimo, čaj.
Voćni sokovi i jogurti - na većini njih koči se natpis da su garantirano prirodni, no zapravo se radi o sokovima prepunim aditivima i šećerom, što daje kratkotrajni udar energije koji brzo nestaje. Kvalitetnija solucija je, naravno, voće koje pojedete, jer tako unosite i prehrambena vlakna koja će regulirati probavu. Apsolutno isto vrijedi i za voćni jogurt, stoga se držite običnog ako već ne radite svoj.
Novi komentar