« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Doručak je ključan za gubljenje kilograma

Ako mislite da ćete manjim doručkom postići nešto dobro za svoju liniju, potpuno ste u krivu

Doručak će vam skidati kilograme
Doručak će vam skidati kilograme (Arhiva)
Više o

hrana

,

dijeta

,

doručak

,

zdrava hrana

,

gubljenje kilograma

Doručak je obrok koji najčešće preskačemo, a obično se tješimo da smo na taj način unijeli manje kalorija i da ćemo lakše smršavjeti, no istraživanje koje je proveo The National Weight Control Registry pokazalo je da nam je upravo to najveća greška. 

Praćenjem prehrambenih i životnih navika preko tri tisuće ispitanika pokazalo da je 78 posto onih koji su izgubili barem 14 kilograma i održali novu težinu najmanje godinu dana doručkovalo svakodnevno, a 90 posto njih barem pet dana u tjednu. 

Evo nekoliko detalja koji će vas uvjeriti da je upravo doručak put prema željenoj liniji. Za početak, ako preskočite doručak, poremetit ćete djelotvornost inzulina i na taj način potaći nakupljanje masnih naslaga. 

Osim toga, dobar doručak smanjit će glad tijekom dana, pa ćete i ostale obroke jesti uravnoteženo i na vrijeme, a ne bez ikakvog reda. 

Doručak je idealna prilika da započnete dan zdravom prehranom, pa se bacite na žitarice punog zrna, povrće i voće. 

Uz to, kvalitetan doručak dat će vam dovoljno energije i koncentracije tijekom dana, mišići će imati izravan dotok energije pa ćete biti aktivniji, jer oni koji preskaču doručak su, kažu istraživanja, pasivniji. 

Nekoliko korisnih savjeta: namirnice za doručak priredite navečer, nešto jednostavno poput jogura i voća, probudite se dovoljno rano da stignete doručkovati ili ga ponesite na posao i planirajte par dana unaprijed kad nabavljate namirnice. 

Dobar tek!

14.07.2013. 21:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh