« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
BRAVO

Dodijeljene nagrade Tony

Predstava o AIDS-u "The Inheritance" i mjuzikl "Moulin Rouge!" osvojili su najveće počasti na dodjeli nagrada Tony

Dodjela nagrada Tony
Dodjela nagrada Tony (Arhiva)
Više o

nagrade

,

Tony

Godišnja dodjela američkih kazališnih nagrada Tony nije održana 2020. godine zbog pandemije koronavirusa koja je zatvorila nastupe uživo na 18 mjeseci.

Mnoge velike predstave, uključujući "Hamilton", "Kralj lavova" i "Wicked" imale su emocionalna ponovna otvaranja ranije ovog mjeseca te su obilježena suzama i radošću na pozornici i izvan nje. Publika mora biti potpuno cijepljena i potrebne su maske.

- Prošlo je više od godinu dana, ali nagrade Tony su ovdje, pjevala je zvijezda "Hamiltona" Leslie Odom Jr., otvarajući specijalnu TV emisiju pod nazivom "Broadway se vratio" ("Broadway's Back") u kojoj su se pojavile zvijezde poput Johna Legenda, Jakea Gyllenhaala, Chite Rivere i Sir Andrewa Lloyda Webbera.

"Moulin Rouge! The Musical", temeljen na filmu iz 2001., osvojio je 10 nagrada, uključujući za najbolji mjuzikl te za glavnog glumca Aarona Tveita.

Koproducentica mjuzikla "Moulin Rouge!" Carmen Pavlovic rekla je kako je svaka predstava zaslužila nagradu nakon teških 18 mjeseci.

"Nasljedstvo" ("The Inheritance"), portret homoseksualnog života u 21. stoljeću, proglašeno je najboljom predstavom i osvojilo je još dva Tonyja, a dramatičar Matthew Lopez, koji je portorikanskog porijekla, okupljenima je uputio apel.

"Vojnička igra" ("Soldier's Play"), o ubojstvu crnog vojnika u bazi američke vojske 1944., osvojila je nagradu za najbolje ponovno izvođenje predstave. Ipak, bila je to razočaravajuća noć za "Igru robova" ("Slave Play"), provokativnu predstavu o rasi i seksualnosti koja je u nedjeljnu ceremoniju ušla s vodećih 12 nominacija, ali nije osvojila nijednu.

- Stol mora biti veći, rekao je redatelj "Vojničke igre" Kenny Leon, poručivši kako se Broadway mora bolje potruditi da podigne glasove crnaca.

Neprofitna, antirasistička udruga Broadway Advocacy Coalition koja se bori za povećanje raznolikosti u kazalištu, dobila je počasnu nagradu.

U TV specijalu uživo su izvođene pjesme i plesne točke iz mnogih predstava, uključujući "Jagged Little Pill", "Ain't Too Proud", "American Utopia", a neke od izvođačica su bile i Idina Menzel i Kristen Chenoweth, izvorne zvijezde mjuzikla "Wicked".

"Božićna priča" ("A Christmas Carol"), scenska adaptacija s glazbom iz romana Charlesa Dickensa, osvojila je pet nagrada, dok je Adrienne Warren osvojila nagradu za najbolju glumicu u mjuziklu za ulogu rock pjevačice Tine Turner u "Tina - The Tina Turner Musical".

Nijedna predstava nominirana za nagradu Tony trenutno ne igra na Broadwayu niti se planira vratiti.

27.09.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh