« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
PRAIZVEDBA

"Darian, hrvatski kralj samopomoći" u Kerempuhu

Praizvedba predstave “Darian, hrvatski kralj samopomoći” Dine Vukelić u režiji Krešimira Dolenčića održat će se u nedjelju, 10. listopada u Satiričkom kazalištu Kerempuhu. Pretpremijere su zakazane za 8. i 9. listopada

Darian, hrvatski kralj samopomoći
Darian, hrvatski kralj samopomoći (Arhiva)

U ovoj distopijskoj satiri smještenoj u blisku budućnost nesretnom narodu u spas dolazi superjunak novonormalnog doba, neokaljan i vanjskim svijetom neokrznut Darian. Spomenuti nesretnici, marginalci, influenceri, ovisnici o opijatima, tehnologiji i društvenim mrežama, a ponajviše o sreći, oslanjaju se na novog vođu, čudotvorca i spasitelja koji im jedini može pomoći na putu prema njihovom samoostvarenju.

Iako pomaknuta jedno desetljeće unaprijed, ova je satira povezana s današnjim trenutkom u kojemu stvarnost, uslijed pandemijske situacije i socijalne distance, nalikuje na kakav SF film. Tehnologija i virtualni svjetovi preuzimaju živote, a pojedinca preuzima želja da se pod svaku cijenu spasi i pronađe instant-recept za sreću.

U Darianovu nevinom i neokaljanom pogledu na novonormalni (ili nenormalni) svijet otkrivaju se začudnost i apsurd postojanja. Jedan drugačiji čovjek, heroj po neiskvarenosti, ultimativni influencer svojih pratitelja nosi titulu hrvatskog kralja samopomoći, a da zapravo, pomažući drugima, tek treba pronaći sebe negdje na postajama stvarnog svijeta.

Naslovnu ulogu tumači Borko Perić, a u predstavi još igraju Filip Detelić, Ana Maras Harmander, Eugen Stjepan Višić, Rea Kamenski - Bačun, Josipa Anković, Josip Brakus, Fabijan Komljenović, Igor Jurinić, Matija Šakoronja i Danijela Evđenić.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Valentina Crnković, skladatelj je Ivan Josip Skender, oblikovateljica svjetla Željka Fabijanić Šaravanja, suradnica za scenski pokret Matea Bilosnić. Asistentca režije je Kristina Grubiša, asistent scenografkinje Kristijan Popović, a asistentica kostimografkinje Martina Ptičar. 

29.09.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh