« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
MLAD I OSVIJEŠTEN

Dječak skupio 10.500 dolara i spasio baku od izbacivanja iz kuće

Unatoč činjenici da je još uvijek praktički dijete, ovaj je 12-godišnjak iskoristio svoje poznavanje interneta i skupio 10.500 američkih dolara u svega mjesec dana

Fotografija vijesti
Više o

recesija

,

neobični ljudi

,

pomaganje

Cijena popravaka na kući staroj stotinu godina dovela je ženu iz gradića Stevens Point u Wisconsinu na korak do izbacivanja iz vlastitog doma da nije bilo nevjerojatno poduzetnog 12-godišnjeg unuka koji je spasio staricu od ove grozne sudbine.

Unatoč činjenici da je još uvijek praktički dijete, ovaj je mladi filantrop iskoristio svoje poznavanje interneta i društvenog umrežavanja te skupio 10.500 američkih dolara u svega mjesec dana, čime je spriječio da njegovu baku izbace iz kuće 15. veljače, za vrijeme jedne od najgorih zima u zadnjih 50 godina.

„Nisam imao pojma kako da to učinim, ali znao sam da nešto moram napraviti", rekao je Noah Lamaide novinarima.

72-godišnja baka Janice Sparhawk počela je kasniti s otplatom kredita za popravak krova na kući koja se nalazi u vlasništvu obitelji više od sto godina.

„Moja baka ima zlatno srce i otkako znam za sebe pomagala je svima u našoj zajednici", napisao je Noah na svojoj stranici 5. siječnja.

Uz pomoć majke Noah je napravio web stranicu koja se bavi skupljanjem novaca za različite filantropske projekte, a takva je ideja u ovim teškim vremenima naišla na veliki interes.

„Pomaganje drugim ljudima jednostavno me čini sretnim", zaključio je Noah.

09.02.2012. 10:03:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    la
    09.02.2012. 10:38
    E, to je vijest. Bravo, mali!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh