« Život
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
HAVARIJA

National Geographic emitira dokumentarac o Costa Concordiji

U 60-minutnom filmu pokušat će se kroz svjedočanstva putnika, članova posade i spasioca rekonstruirati svi detalji ove nesreće koja je prozvana 'Titanikom modernog doba"

Fotografija vijesti
Više o

National Geographic

,

Costa Concordia

,

havarija kruzera

Američki je National Geographic objavio kako  će na svom televizijskom kanalu sljedećeg tjedna emitirati dokumentarac o havariji Costa Concordije, u kojem će pokušati raspetljati što se sve događalo za vrijeme nesreće u kojoj je najmanje 17 ljudi izgubilo živote, prenosi Hina.

U 60-minutnom filmu pod nazivom "Nesreća talijanskog kruzera: Neispričana priča" pokušat će se kroz svjedočanstva putnika, članova posade, spasioca i vlasnika broda rekonstruirati svi detalji ove nesreće koja je prozvana 'Titanikom modernog doba". U filmu će biti prikazani i brojni video zapisi koje su snimili sami putnici.

U trenutku nesreće na brodu se nalazilo 3126 putnika i 1013 članova posade, među kojima i 128 Hrvata. Nesreća se dogodila kada je brod udario u stijenu i nakon toga se nasukao ispred otoka Giglija. Sumnja se kako je kapetan Francesco Schettino išao previše blizu obale kako bi pozdravio stanovnike otoka, a nakon odugovlačenja s evakuacijom otišao je s broda prije nego su se svi putnici iskrcali.

Tužitelji su za kapetana zatražili kaznu zatvora od 15 godina za višestruko nehatno ubojstvo, 10 godina za uzrokovanje brodoloma te po još 8 godina za svakog poginulog i napuštenog putnika na brodu. Novinari su izračunali da bi mu kazna mogla iznositi čak 2.697 godina zatvora.

09.02.2012. 08:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh