« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
PRIPREMANJE VJEŠALA

Direktor CIA-e optužuje Dicka Cheneya

Leon Panetta izjavio je kako Cheney toliko želi biti u pravu da bi gotovo volio vidjeti veliki teroristički napad na SAD.

Dick Cheney
Dick Cheney (Getty Images)
Više o

SAD

,

terorizam

,

Guantanamo

,

Dick Cheney

,

Obamina administracija

,

Obama nacionalna sigurnost

,

Leon Panetta

Direktor američke Središnje obavještajne agencije Leon Panetta, izjavio je da količina kritika koje bivši potpredsjednik Dick Cheney upućuje na pristup terorizmu administracije Baracka Obame, gotovo sugeriraju kako bi Cheney bio zadovoljan s velikim terorističkim napadom na SAD, samo da se potvrde njegove kritike.

"Ja mislim da on miriše krv u vodi na pitanjima nacionalne sigurnosti. To je gotovo politika pripremanja vješala. Kada čitate između redaka, to je gotovo kao da on želi da ova zemlja bude ponovo napadnuta, kako bi dokazao svoje argumente", izjavio je Panetta, prema objavljenim izvacima iz intervjua magazinu The New Yorker, koji izlazi 22. lipnja.

Cheney je prema Obami bio kritičan zbog odluke o zatvaranju Guantanama, te zbog zabrane mučenja, službeno nazvanog 'pojačanim metodama ispitivanja zatočenika', te drugih 'inventivnih pristupa' Busheve administracije za koje Cheney tvrdi da su priječile ponavljanje terorističkih napada na SAD.

Bivši potpredsjednik je u više intervjua kazao kako smatra da Obama SAD čini manje sigurnim, što je obavještajac Panetta u intervjuu nazvao 'opasnom politikom'.

Izvor: Hina

15.06.2009. 14:02:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh