« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Dinja, fenomenalno zdrava ljetna poslastica

Vlakna će olakšati probavu i ublažiti nadutost, dok su snažni antioksidansi beta-karoten i vitamin C odlični za očuvanje zdravlja kože

Savršena ljetna namirnica
Savršena ljetna namirnica (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

detoksikacija

,

mršavljenje

,

dinja

,

rad bubrega

Dinja je savršena ljetna namirnica koja ima toliko koristi za naše zdravlje da je to teško i povjerovati. Sadrži oko 88 posto vode i samo 11 posto šećera, što je čini fantastičnim ljetnim osvježenjem.

Kalij i voda potiču rad bubrega, a kako kalij regulira krvni tlak, idealna je za ljude koji imaju problema s tlakom. Uz to, u kombinaciji s vodom pomaže pri detoksikaciji organizma na prirodan način.

>> Osvježite se ljekovitim dinjama >>

Vlakna će olakšati probavu i ublažiti nadutost, dok su snažni antioksidansi beta-karoten i vitamin C odlični za očuvanje zdravlja kože i dobivanje preplanulog tena bez opasnosti od opekotina. 

Dinja je najbolji izbor za one koji se bore s viškom kilograma jer vam nutrijenti iz nje pomažu skinuti kilograme putem regulacije probave i detoksikacije, dok će vas vlakna zasititi u dužem periodu.

>> Jedite, a mršavite - hrana s negativnim kalorijama >>

Što se tiče kalorija, u preporučenoj dnevnoj dozi od dvije šalice sjeckane dinje ima ih tek 120, pa se možete bez problema prepustiti uživanju u ovoj poslastici.

Kako se bira zrela dinja? Oko peteljke treba biti plavkasta ili smeđa. Uživajte!

29.07.2016. 16:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh