« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
ZANIMLJIVO

Dijeta velikog doručka topi kilograme

Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromašak, moto je nutricionistice koja je osmislila ovu dijetu

Obilnim doručkom do 10 kilograma manje? OK ...
Obilnim doručkom do 10 kilograma manje? OK ... (DeviantArt)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

dijeta velikog doručka

,

obilan doručak

Dijeta velikog doručka nova je zvijezda na nebu skidanja kilograma, a njena autorica Daniela Jakubovicz tvrdi da njenom dijetom možete izgubiti i deset kilograma viška u samo mjesec dana.

Prema njenoj teoriji, doručak koji ima 600 do 850 kalorija i koji smažete prije 9 sati ujutro najbolji je saveznik metabolizma i pomaže pri uspostavljanju hormonalne ravnoteže, sagorijeva masne naslage i drastično potiče mršavljenje. 

Njen je prijedlog da se za doručak pojede 600 kalorija, za ručak 300 i jednako toliko za večeru i to je sve, uz napomenu da bi doručak trebalo pojesti 15 minuta nakon buđenja, kako biste brzo zagrijali metabolizam kombinacijom ugljikohidrata i bjelančevina. 

Doručak bi, prema Danieli Jakubowicz, trebao izgledati stvarno impresivno: omlet od 3 bjelanca, 50 grama sira i jednako toliko šunke i povrća. Nakon toga slijedi pola muffina sa sirom, zobene pahuljice s 2 dcl mlijeka, shake od jagode i čokoladni kolač.

Jednostavnije rečeno, veliki se doručak sastoji od sedam porcija: dvije porcije mliječnih proizvoda, dvije porcije ugljikohidrata, dvije porcije masnoća i porcija slatkog deserta. Ručak treba imati tri porcije bjelančevina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dvije porcije povrća sa škrobom i porciju voća, dok je večera sastavljena od tri porcije bjelančevina, dvije porcije povrća sa škrobom i dvije porcije voća.

Ako vam se ideja sviđa, navalite na obilan doručak 15 minuta nakon buđenja, pa provjerite sami funkcionira li ovakav način prehrane za vas.

26.05.2013. 21:03:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tara Lukić
    30.05.2013. 23:42
    Nije trik u velikom doručku niti u njegovom sastavu, nego u 1200-1300 unesenih kalorija dnevno ... Jadno.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh