« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
MRŠAVLJENJE U 7 DANA

Dijeta na bazi juhe od kupusa - nije preporučljiva

Dijeta podrazumijeva unos jako malo elementarnih hranjivih tvari što joj je realno najveći minus

Kupus
Kupus (Deviantart)
Više o

kupus

,

dijeta

Dijeta temeljna na juhi od kupusa navodno garantira sigurno gubljenje kilograma u vrlo kratkom roku: nema posebnog plana, nema tretmana prilagođenih pojedincu. Ova dijeta postoji već dugi niz godina, od 1950-ih, a i sad je došlo vrijeme da je ponovo proanaliziramo.

Što smijete jesti? Kupus-juha dijeta naglasak daje na vlakna i obećava gubljenje najmanje 4 kilograma u samo tjedan dana. Dopušteno vam je jesti kupusnu juhu u neograničenim količinama kako biste bili siti i kako ne biste u sebe trpali drugu i nezdravu hranu. I tako sedam dana:

1. dan - Kupusna juha i bilo koje voće osim banana. Smijete piti čaj ili kavu bez šećera.

2. dan - Kupusna juha s pečenim krumpirom uz dodatak povrća.

3. dan - bilo koje voće i povrće osim banana i krumpira

4. dan - do 8 banana i niskomasnog mlijeka koliko vam srce želi

5. dan - puno juhe od kupusa, vrlo malo ribe, piletine ili govedine i nešto krumpira. Popiti treba najmanje 6 čaša vode. Ako ste vegetarijanac, možete umjesto komadića mesa jesti tofu.

6. dan - mnogo juhe od kupusa, mnogo povrća i normalnu količinu piletine, ribe ili govedine. Krumpir na taj dan nije dopušten.

7. dan - pogađate, neograničene količine juhe, voćni sok bez šećera, puno povrća i malo smeđe riže.

Da vidimo: korisnik dijete navodno vrlo brzo gubi na kilaži zbog unosa niskokaloričnih namirnica. Dakle, trik nije u nevjerojatnim svojstvima kupusa već u činjenici da se unosi jako malo kalorija. Međutim, ovo ne smijete zaboraviti - ako prođete kroz tjedni raspored jela, lako je primijetiti da dijeta podrazumijeva jako malo unošenja elementarnih hranjivih tvari što nikako nije dobro za zdravlje. Drugi minus dijeta dobiva zbog toga što korisniku ne daje upute u to kako održati normalnu tjelesnu težinu čak i da nekim čudom smršavi. Ovo stoga podsjeća na neko brzinsko rješenje koje nema dugoročni učinak.

Nadalje, kroz povijest su korisnici ove dijete često prijavljivali da imaju glavobolje i da ih je lako izbaciti iz takta što ne čudi jer su neprestano gladni. Pored toga, javlja se i nadutost koja je izravna posljedica konzumacije velikih količina kupusa. Da skratimo priču, ova dijeta nema uz sebe nikakav plan vježbanja, ne sugerira koje promjene u ponašanju treba obaviti, a dugoročnost njenih učinaka je gotovo nemoguće postići. Sve nekako ukazuje da se radi o nezdravoj praksi koja ne daje konkretne i valjanje rezultate.

11.07.2011. 20:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Dijeta
    15.07.2011. 19:15
    Svaka juha u većoj količini stvara osećaj sitosti i u tome je trik a dijeta sa juhom od povrća potpuno je ista po efikasnosti kao i dijeta sa juhom od kupusa kad se tome doda i mali unos kalorija...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh