« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
MLJAC

Desert jedite prije glavnog jela

Desert je uvijek onaj dio obroka koji optužujemo za višak kilograma, ali novo je istraživanje pokazalo da ga samo jedemo u krivo vrijeme

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

pretilost

,

kalorije

,

debljanje

,

desert

Desert je teško odbiti, pogotovo u blagdansko doba, no nakon toga najčešće slijedi grižnja savjesti i optuživanje istog za sav višak kilograma koji smo natukli. Zanimljivo istraživanje britanskih znanstvenika pokazalo je prilično različite podatke ...

Naime, ne samo da desert ne treba debljati, on će vam i skinuti višak kilograma ako ga pojedete u pravi trenutak - prije glavnog obroka. Ma koliko vam se ovo činilo sumanuto, zapravo ćete na taj način smanjiti apetit što će vam pomoći u gubljenju kilograma. 

>> Kako jesti u restoranima i ne debljati se >>

Logika je prilično jednostavna - ako prije glavnog obroka pojedete desert, mozak će stvoriti informaciju o unošenju dovoljne količine glukoze, ključne tvari kojom se mozak hrani i poslat će signal sitosti.

>> Koja hrana vam daje, a koja uzima energiju >>

U slučaju da desert jedete kad je uobičajeno, nakon glavnog jela, mozak će teže odrediti da je unešena dovoljna količina glukoze i nastavit će tražiti slatku hranu, što će završiti s još barem jednim kolačem ili komadom torte na vašem tanjuru.

Što reći? Kad dođete u goste, prvo tražite kolače!

10.12.2014. 11:24:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    JELA24
    10.12.2014. 15:36
    Ovo bi bilo idealno desert prije glavnog jela mmmm...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh