« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
TORTURA ZA SAVRŠENU LINIJU

Da li bi ste 'jeli' kroz nos da u 10 dana izgubite 10 kilograma?

Nazalnom sondom unose se hranjive tvari koje izazivaju ketozu, stanje u kojemu masti postaju primarni izvor energije

Fotografija vijesti
Više o

mršavljenje

,

gubljenje kilograma

,

vitka linija

,

ketogena dijeta

,

ke dijeta

,

ketoza

Postizanje rezultata preko noći san je svakog čovjeka, pogotovo kad je riječ o gubljenju neželjenog viška kilograma i to bez imalo truda, ali svi znamo da je to nemoguće. No, možda, s druge strane, ipak živimo u zabludi?

Naime, američki liječnik Dr. Oliver Di Pietro osmislio je program mršavljenja koji uspješno objedinjuje brzinu, minimalan trud i rezultate. Riječ je o K-E dijeti koja garantira da će se u 10 dana izgubiti skoro 10 kilograma, no oko tog programa u SAD-u se podigao oblak prašine zbog načina implementacije - pacijenti se hrane putem nazalne sonde, cjevčice u nosu kroz koju dobivaju mješavinu vode, bjelančevina i masnoća.

Cilj ovog programa je izazivanje ketoze, stanja u kojemu tijelo umjesto iz šećera energiju dobiva iz masnoća, no za razliku od "normalne" ketogene dijete pacijenti ne moraju jesti deset dana. 

"Za samo nekoliko sati apetit potpuno iščezne tako da pacijenti ustvari ne osjećaju glad svih deset dana programa. Zbog toga je ova dijeta toliko fascinantna", rekao je Dr. Oliver Di Pietro za ABC.

Za vrijeme trajanja dijete pacijenti svuda sa sobom nose vrećicu u kojoj se nalazi smjesa hranjivih tvari, a nju trebaju mijenjati svaki dan kako bi dobili dnevnu dozu od točno 800 kalorija.

Dok zagovornici K-E dijete hvale njenu efikasnost, liječnička struka upozorava na nuspojave same dijete, među kojima su konstipacija i loš zadah, te od stanja ketoze, moguća je pojava bubrežnog kamenca, dehidracija, glavobolja te gubitak mišićne mase.

Ako uzmemo da postupak stvarno djeluje i zanemarimo sve kontraindikacije, nuspojave i upozorenja liječnika, da li bi ste otišli toliko daleko i podvrgnuli se K-E dijeti?    

17.04.2012. 22:14:09
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Dostava pića
    18.04.2012. 08:12
    Što nakon dijete, kada se vrati apetit? O tome ništa neće reći :))
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh