« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
ČUDO PRIRODE

Čudesni med je univerzalni lijek

Med je fantastičan proizvod prirode koji jednostavno nema premca kad su u pitanju koristi koje donosi organizmu, stoga, nabavite domaći med i navalite

Med je pravo čudo prirode
Med je pravo čudo prirode (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

med

,

bolesti

,

med od bagrema

,

lavanda

,

apiterapija

,

kesten

,

med od kadulje

,

livadni med

Med je čudesan dar prirode koji su ljudi otkrili davno i oduvijek ga upotrebljavaju kao lijek i vrhunsku slasticu. Najstariji nalazi pokazuju korištenje meda na prapovijesnim slikama starim 15 tisuća godina, a u Tutankamonovoj grobnici pronađen je jestivi med star tri tisuće godina.

Najčešće med koristimo za olakšavanje simptoma gripe i prehlade, kao i ostalih bolesti respiratornog sustava, no on je odličan antiseptik za rane, a uz to sjajno izvlači otrov iz rana ili uboda. Med se može nanijeti i na opekotinu kako bi se spriječilo stvaranje mjehurića i omogućilo zacjeljivanje kože bez ožiljaka.

>> Med - čudo prirode koje će vam olakšati život >>

Med ima i veliku ulogu u njezi kože, pa postoji cijeli niz recepata za prirodne maske i kreme koje će karakteristike meda na najbolji način iskoristiti za očuvanje ljepote i zdravlja kože.

Prema najnovijim istraživanjima, svakodnevna dugotrajna konzumacija meda smanjit će incidenciju nastanka tumora i malignih bolesti.

>> Med će vam istopiti i 3 kilograma tjedno >>

Što se tiče raznih vrsta meda, livadni je najbolji za jačanje imuniteta i sprječavanje alergija, tamni med od kestena potiče cirkulaciju, regulira rad žuči, jetre i crijeva, bagremov je med odlično sredstvo za rješavanje problema s krvožilnim sustavom, dok će med od lavande pomoći kod tegoba s čirom, smanjiti migrenu i napetost.

Stoga, pronađite prirodni med i konzumirajte ga svakodnevno.

08.10.2014. 09:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh