« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
PRIPAZITE

Namirnice koje uništavaju imunološki sustav

Sezona gripa i prehlada sve je bliže, pa je krajnje vrijeme da pripazite na prehranu kako ne biste sami urušili svoj imunološki sustav

Kruh neka bude integralni
Kruh neka bude integralni (Shutterstock)
Više o

šećer

,

glukoza

,

bijelo brašno

,

jednostavni ugljikohidrati

Prehlade i gripe se približavaju, što znači da trebamo ojačati imunološki sustav koji se treba boriti protiv njih, no pogrešnim izborom prehrane radimo upravo obrnuto - urušavamo ga sami i postajemo neotporniji na bolesti koje haraju oko nas.

Kako zdravlje počinje u tanjuru, za početak iz prehrane izbacite rafinirani bijeli šećer - em ne sadrži nikakve hranjive tvari, em loše djeluje na mozak i zube. Što je najgore, naći ćemo ga svugdje, pogotovo u visokoprocesiranoj hrani iz trgovina. Savjet - kupujte svježu hranu i kuhajte sami.

>> Zdravom prehranom do super jakog imuniteta >>

Bijeli kruh i ostali pekarski proizvodi od bijelog brašna sadrže jednostavne ugljikohidrate koji još pridonose većem unosu šećera, jer se brzo pretvaraju u glukozu i daju nam trenutni udar energije, no jednako tako brzo nas ostavljaju gladne s osjećajem ispuhanog balona. Integralne žitarice na stol, pekare zaboravite.

Pržena, masna hrana slabi imunološki sustav i ostavlja tijelo neotpornim na zarazne bolesti i neke oblike karcinoma. Rješenje - zamijenite prženo zdravim mastima iz ribe i arašida ili graha, a toplo se preporučuje avokado.

>> Jesenska hrana za zdravlje i imunitet >>

O alkoholu ne treba previše govoriti, dovoljno je reći da je čaša vina ili piva dnevno savršeno dovoljna, sve preko toga nije dobro za zdravlje.

Za kraj, priprazite na skrivene šećere u mliječnim prerađevinama.

07.10.2014. 16:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh