« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NAVALITE

Med - čudo prirode koje će vam olakšati život

Bolesti, upale, infekcije, bol, nesanica - med može pobijediti sve to, ali i više

Med
Med (Deviantart)
Više o

zdravlje

,

med

Bez filozofiranja reći ćemo samo ovo - zima je stigla, s njom prehlade, virusi i bolesti, a najbolji saveznik u borbi protiv njih je med. A evo i zašto.

Med sadrži glukozu i fruktozu koji proizvode ogromnu količinu glikogena u jetrima. Za opću izdržljivost potrebno je održati razinu šećera u krvi u određenoj ravnoteži. Jedna žličica meda sadrži 22 kalorije dok žličica šećera sadrži malo manje. Ali med poboljšava rad mozga unutar nekoliko minuta nakon uzimanja zbog uravnotežene prisutnosti fruktoze i glukoze. Pojedite svako večer prije spavanja barem jednu žličicu neobrađenog domaćeg meda. Mozak radi non-stop, čak i kad spavate, zato mu je potrebno mnogo energije.

Med jača imunološki sustav i ima antibakterijsko djelovanje i izvan i unutar tijela. Med pomaže tijelu da ozdravi. Dobar je za ozebline, inficirane čireve na nogama, psorijazu, ekceme, artritis, desni.

Med ublažava simptome slabog imuniteta - umor, stalne infekcije, alergije i prehlade. Sadrži niz vitamina, minerala, aminokiselina, bioflavonola koji su prijeko potrebni za očuvanje zdravlja. Jedna žličica meda na dan pomoći će vam da uredno spavate. Ima i laksativno djelovanje, jako je dobar za konstipaciju koja prati osobe starije dobi, idealan je za probleme nadutosti. Med poboljšava rad dobrih bakterija u crijevima, pomaže u probavi, sjajan je za one koji imaju sindrom iritabilnog crijeva. Dvije do tri žličice na dan olakšat će vam život ako imate čireve na želudcu. Med je i diuretik što znači da uklanja višak vode iz tkiva i zglobova. Ako imate upalu u bilom kojem dijelu tijela, uzmite med. Jedite ga za doručak uz malo cimeta i slabi mišići i klimava koljena neće više biti vaš problem. Med ima antivirusno djelovanje, a svi već zanju da je ovo vrijeme najčešćih infekcija - med je katkada uspješniji u obrani i liječenju infekcija od nekih lijekova. Trebali tu još išta dodati?

12.12.2010. 11:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh