« Život
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
KONTROVERZNA STUDIJA

Crnkinje su najmanje privlačne?

Britanski akademik našao se u središtu međunarodne prepirke nakon iznošenja rezultata istraživanja koji tvrde da su crnkinje ružnije od ostalih rasa

Fotografija vijesti
Više o

rasizam

,

istraživanje

,

privlačnost

,

rase

,

crnkinje

,

dr. Satoshi Kanazawa

Zaključci dr. Satoshija Kanazawe doveli su jedno od vodećih britanskih sveučilišta u središte kontroverze i to po drugi put ove godine. Dr. Kanazawa, inače predavač na Londonskoj školi ekonomije, objavio je rezultate bazirane na anketi bijele, žute, crne i crvene rase, a muškarci i žene iz tih rasa morali su rangirati privlačnost drugih na temelju fotografija. Crnkinje su dobile najniže ocjene, Azijatkinje najviše.

Kontroverzni japanski akademik, inače evolucijski psiholog, smatra da je razlog tomu što crnkinje imaju više nivoe testosterona u odnosu na druge rase, pa zbog toga i muževnije crte lica. LSE je na prozivke kako bi dr. Kanazawa trebao razmotriti svoju poziciju predavača, odgovorila obranom akademske slobode osoblja, premda je škola priznala internu istragu.

Naime, ne samo da dr. Kanazawa nije ponudio nikakve dokaze koji bi poduprijeli njegove zaključke, već je propustio reći koliko je ljudi sudjelovalo u istraživanju te koje su točno rase bile žene - npr. Afro-Karipske. Nije se ni osvrnuo na činjenicu da je istraživanje provedeno u Americi gdje europski ideali ljepote dominiraju.

Njegov članak izazvao je međunarodne prigovore. No, ovo nije prvi put da je dr. Kanazawa optužen za širenje rasističkih teorija. 2006. objavio je istraživanje u kojem sugerira da je loše zdravlje Afrikanaca rezultat niskog kvocijenta inteligencije, a ne siromaštva.

19.05.2011. 09:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    19.05.2011. 14:25
    Samo jedna najobičnija duhovna bijeda može na tako ružan i maksimalno rasistički način promišljati druge rase.
  2. avatar
    Internet.Zarada
    11.09.2011. 19:24
    meni ne meni su super privlačne i jako bi ih oprašio
  3. avatar
    Internet.Zarada
    11.09.2011. 19:25
    osim toga treba ukinuti države i sve prepreke koje idu sa time da se možemo slobodno pariti ako države nastave egsitirati planeta će propasti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh