« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana
MMMM

Cimet vam mora stalno biti pri ruci, evo i zašto

Cimet također pomaže smanjiti razine upale u tijelu i regulirati hormone stresa, što je važno jer upala u mozgu može dovesti do problema poput depresije i gubitka pamćenja

Cimet je čudo!
Cimet je čudo! (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

cimet

,

kognitivne sposobnosti

Nemali broj stvari možemo učiniti kako bismo poboljšali naše kognitivno zdravlje, ali prvi korak počinje u kuhinji.

Davanje prioriteta zdravoj prehrani koja uključuje sve hranjive tvari jamči uspjeh. I dok je unos dovoljno proteina, vlakana i ugljikohidrata važan, mnogi zanemaruju blagodati začina. Kako se ispostavilo, neki začini imaju protuupalna svojstva i mogu učiniti čuda za naše zdravlje. A među njima se ističe cimet, koji može poboljšati pamćenje i raspoloženje.

Prema trenerici Joanni Wen, cimet je jedna od najboljih opcija iz mnogih razloga. Osim što je ukusan i odlično se slaže sa slatkim jelima, može potaknuti metabolizam.

"Redovita konzumacija cimeta može poboljšati pamćenje, ojačati mentalnu budnost i osjećaj ugode. Drugim riječima, odlično potiče naš mozak", pojasnila je Wen.

To se događa, kako pojašnjava, zahvaljujući cinamaldehidu, koji ovom začinu daje okus.

"Cimet također pomaže smanjiti razine upale u tijelu i regulirati hormone stresa. To je važno jer upala u mozgu može dovesti do problema poput depresije i gubitka pamćenja", istaknula je.

Cimet možete dodati kavi, čaju ili kuhanom vino, ali i posuti po jogurtu i zobenim pahuljicama. Može biti dodatak kolačima, štrudlama, palačinkama ili smoothieju. Mogućnosti su zaista beskrajne.

"Uključivanjem ovog zdravog, ali ukusnog začina u svoju svakodnevnu prehranu, brzo ćete primijetiti poboljšanje mentalne oštrine i raspoloženja", zaključuje Wen.

07.02.2023. 12:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.02.2023. 17:43
    comet njamm
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh