« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
DOBRO JUTRO

Brze ideje za zdrav doručak

Za zdrav doručak koji će vas dugo držati sitima ne treba puno vremena, tek nekoliko zdravih namirnica koje vjerojatno već imate u hladnjaku

Zdrav doručak je najbolji početak dana
Zdrav doručak je najbolji početak dana (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

mlijeko

,

doručak

,

voće

,

žitarice

,

jaja

Puno je savjeta kako treba jesti zdravo, pogotovo ujutro. No, tko ima vremena smišljati i raditi zdrav doručak uz toliko posla i obaveza? Bez brige, uz nekoliko ideja, i to onih koje se brzo realiziraju, dobite ćete zdrav doručak koji će vam pomoći da lakše prođe radni dan i dati vam energije.

Žitarice i mlijeko: Ovo je klasika - zdjelica žitarica s hladnim ili toplim mlijekom jedan je od najboljih izbora za prvi obrok u danu. Žitarice su, naime, bogate vlaknima i proteinima.

Voće: Bilo koje voće je dobro za početak dana. Voće sadrži puno željeza i hranjivih tvari, a ako vam se žuri, najlakše ga je staviti u torbu i pojesti na putu do posla. Ako hoćete izabrati najzdravije od zdravog, odaberite jabuku.

Punozrnati kruh: Ovaj zdravi kruh pun je hranjivih tvari i lako se jede. Na njega možete staviti neki začin koji volite, svježe rajčice ili salatu - dobili ste zdrav doručak koji će vas zasititi.

Jaja: Za skuhati jaje zbilja ne treba puno vremena ni pažnje. Zato, dok se odijevate, skuhajte dva jaja koja će vas zasititi sve do ručka. Pogotovo se preporuča jesti bjelanjak.

Frape: Pripremanje čaše ovog napitka uz malu pomoć miksera traje tek minutu. Izvrsno je što možete i eksperimentirati - odaberite voće koje želite ili, na primjer, dodajte malo kave.

18.09.2012. 08:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh