« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
ANTIOKSIDANSI

Brokulom i rajčicom do bolje sperme

Antioksidansi su ključ očuvanja kvalitete sperme u srednjim godinama, pa ako planirate kasnije postati otac ... navalite :)

Brokula je korisna i ukusna
Brokula je korisna i ukusna (Arhiva)
Više o

vitamin C

,

sperma

,

brokula

,

vitamin E

,

kvaliteta sperme

,

rajčica

,

cink

,

orašasti plodovi

,

stariji očevi

Ako planirate postati otac u nešto kasnijim godinama od uobičajenih, ovo je članak baš po vašoj mjeri. Naime, kako djeca starijih očeva mogu imati problema zbog loše kvalitete sperme, treba početi na vrijeme misliti o tome ...

Istraživanje provedeno u Kaliforniji pokazalo je da stariji od 45 godina koji unose dovoljno C vitamina imaju 20 posto manje oštećen DNK sperme u odnosu na one kojima fali tog vitamina, a preporučena dnevni unos je 90 mg.

Vrlo slični rezultati bili su i po pitanju cinka, folata i vitamina E. Čisto za vašu informaciju, preporučeni dnevni unos folata je 400 mg, gornja granica je 1000 mg, vitamina E 15 mg uz gornju granicu jednaku kao kod folata, a cinka dnevno treba unijeti 11 mg, ne više od 40 mg.

Ako se pitate kako do svega toga na prirodan način, vitamin C je dobro unositi konzumacijom voća, rajčice i crvene ili zelene paprike, vitamina E najviše ima u orašastim plodovima, špinatu i brokuli, dok za cink na tanjuru treba biti crvenog mesa, morskih plodova, mahunarki ili mliječnih proizvoda.

04.10.2012. 19:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh