« Žene
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
NJEGA INTIME

Brazilska depilacija - na što treba obratiti pozornost

Prije odluke na taj estetski postupak, informirajte se o salonima, popričajte s onima koji su to već isprobali i uzmite u obzir sve prednosti i nedostatke

Kako ispravno napraviti
Kako ispravno napraviti "brazilku" (Dreamstime)
Više o

depilacija

,

dlačice

,

brazilska depilacija

,

salon ljepote

,

intimna njega

Skidanje svih dlačica s područja bikini zone, Venerinog brežuljka i stidnih usana naziva se "brazilkom" ili brazilskom depilacijom. Proces se obavlja uz pomoć voska koji se skida brzim potezima u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Vosak se pravi uglavnom na bazi meda, a može se nanositi štapićem ili trakama.

U ožujku 2009. na području New Jerseya vlasti su pokušale zabraniti brazilsku depilaciju iz razloga što su dvije žene dobile ozbiljnu infekciju intimnog područja zbog nehigijenskih uvjeta u jednom kozmetičkom salonu. Slično iskustvo imala je djevojka iz New Yorka koja je zbog nehigijenske brazilske depilacije bila hospitalizirana dva tjedna. No takva estetska praksa ne gubi popularnost zbog ovakvih ili sličnih priča. Za odstranjivanje dlačica važno je izabrati primjeren salon koji pri depilaciji poštuje higijenske kriterije. Internetski portal Frisky.com nudi neka osnovna znanja o brazilskoj depilaciji.

Provjerite stanje salona

Raspitajte se o salonu prije nego odete na depilaciju u njega. Pitajte svoje prijateljice koje su već tamo bile, kada uđete malo razgledajte salon. Vjerojatno će negdje na zidu u salonu visjeti certifikat koji dokazuje da je osoblje dovoljno kvalificirano za rad.

Spriječite bakterije 

Pobrinite se da osoblje stavi rukavice prije nego dotakne vaše prepone. Neka goli dlanovi ne idu na vaše prepone, pogotovo ne u osjetljivoj situaciji kao što je depilacija dok je koža na tom području osjetljiva. Ako nemaju rukavice, u salonu osoba koja izvodi depilaciju trebala bi barem oprati ruke antibakterijskim sapunom. Neka vam ne bude neugodno to reći u slučaju da sama zaboravi.

Pobrinite se i za stražnjicu

Kako je prije brazilske depilacije potrebno skinuti donje rublje, pobrinite se da je pod vašom stražnjicom čisti papir koji ide na stol. Ako primijetite da se papir pokidao ili da vam je otišao iznad leđa, neka vam ne bude neugodno zamoliti za novi.

Nanošenje voska

Svaki nov nanos voska zahtjeva svjež vosak i novi drveni štapić. Ako primijetite da kozmetičarka upotrebljava štapić više puta nemojte šutjeti jer vam može nanijeti veliku količinu bacila. Proizvodi koje rabe pri depilaciji trebaju biti bez kemikalija. Neki liječnici tvrde da je mogućnost zaraze spolno prenosivim bolestima ovim putem mala, ali vam može uzrokovati bakterijsku upalu. Komplikacije su vrlo rijetke, ali je svakako bolje spriječiti nego liječiti.

Alkohol

Ako niste bili pozorni ili je štapić upotrjebljen dva puta te ako su se pojavile male točkice krvi, zamolite kozmetičarku za komadić vate i alkohola kako bi vam dezinficirala područje. Tako ćete spriječiti razvoj mikroorganizama koji vam mogu naškoditi. Dezinficirane trebaju biti sve stvari koje upotrebljava kozmetičarka.

Njega poslije depilacije

Poslije depilacije upotrijebite preporučenu kremu koja će na nadraženoj koži imati blagotvorni, antibakterijski i umirujući učinak. Primjerena krema trebala bi spriječiti i urastanje dlačica.

Pravovremeno uočite upalu

Nekoliko dana poslije depilacije budite oprezni kako bi uočili moguće promjene koje se mogu dogoditi. Obratite pažnju na moguće urasle dlačice, crvenilo, otekline, suhu kožu, svrab ili povišenu temperaturu.

Izvor: Intimatemedicine.com

 
29.12.2012. 14:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    29.12.2012. 17:52
    Jedan od najboljih i najpotrebnijih članaka.Neznam kako bih bez ......
  2. avatar
    Brazilka
    29.12.2012. 20:00
    S obzirom na tvoj nadimak, izgleda mi kao da si prilično zarasla životinjica :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh