« Žene
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
OBRATITE PAŽNJU

Kako odabrati pravi grudnjak?

Odabir pravog grudnjaka iznimno je bitan kako za zdravlje tako i s praktične strane - morate se u njemu osjećati udobno...

Grudnjak treba biti udoban i lijep
Grudnjak treba biti udoban i lijep (Shutterstock)
Više o

žene

,

grudnjak

,

grudi

,

najbolji grudnjak

Isprobajte ga - zanimljiv je podatak da 80 posto Britanki nosi krivu veličinu grudnjaka, a najčešća pogreška je da su naramenice prevelike. One ga naime podupiru, stoga je bitno da su prave veličine. Ako su prevelike ispadat će vam, a grudi će plesati, a ako su premale bit će izuzetno neudoban za nošenje. Prilikom probe nagnite se naprijed tako da vam grudi ˝sjednu˝ u košarice, prije nego ga zakopčate.

Odaberite pravi model - općenito, većini žena odgovaraju dvije vrste modela. Ili balkonska košarica ili tzv poniruća košarica. Ako imate velike grudi, balkonska košarica će vam vjerojatno najbolje odgovarati jer ih podupire odozdola. Ako pak imate manje grudi, poniruća košarica bolje će vam pasati jer pritišće grudi sa strane što daje puniji, bolji oblik.

Odlučite za koju vam prigodu treba - je li za svakodnevno nošenje, za sport, za specijalne prilike, ili za spavaću sobu? Ako je za specijalne prilike poput vjenčanja, ponesite haljinu sa sobom kako bi ste bile sigurne da sve savršeno odgovara.

Odaberite pravu boju - ako se radi o grudnjaku kojeg ćete nositi svakodnevno, dobro je da se slaže s bojom vaše bluze ili majice te ne bode u oči. Ako se pak radi o nekim posebnim prilikama, gdje ćete nositi čipku, nije loše da postoji mali kontrast kako bi detalji došli do izražaja. Naravno sve u decentnim dozama.

Grudnjak s žicom? - ako imate veličinu košarica A ili B, i želite mekani grudnjak bez žice vjerojatno nećete imati problema, sve dok se osjećate udobno. No za svakog iznad veličine B teško je postići dobar oblik bez pomoći žice. Postoje mnoge priče o opasnostima takvih grudnjaka, međutim to nije točno. Sve dok je udoban, nećete imati nikakvih problema.

28.12.2012. 18:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh