« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
BRAVO!

Blagdanski dar portala Teatar.hr i HNK Zagreb

Publika je na izložbi mogla razgledati i kupiti fotografije s prethodnih dodjela Teatar.hr Nagrada publike, i to s potpisom protagonista

Teatar.hr i HNK poklanjaju predstavu djeci
Teatar.hr i HNK poklanjaju predstavu djeci (Teatar.hr)
Više o

HNK Zagreb

,

Ivica i Marica

,

Teatar.hr

,

dječja opera

Predstojeći božićni blagdani bit će posebni za djecu iz domova Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Na dar će dobiti kazališnu predstavu, ali i ekskluzivno iskustvo da u društvu vodećih domaćih umjetnika zavire iza kulisa središnje nacionalne kazališne kuće. Rezultat je to prodajne humanitarne izložbe koju su portal Teatar.hr, agencije Fakat i Mangjura, te HNK u Zagrebu organizirali u dosad javnosti nepoznatom podzemnom hodniku te kuće.

Publika je na toj izložbi mogla razgledati i kupiti fotografije s prethodnih dodjela Teatar.hr Nagrada publike, i to s potpisom protagonista - od Darka Rundeka preko Ksenije Marinković do Damira Urbana, koji je s Ninom Violić, novom prvakinjom HNK u Zagrebu, bio i domaćin izložbe. Zbog velikog interesa, donacije i prodaja nastavljaju se i idućih dana na adresi http://www.teatar.hr/shop

Prodajom fotografija čiji su autori Julio Frangen, Nino Šolić, Zita Nakić i Klasja Habjan, osigurana su sredstva za dovođenje djece iz domova za djecu Grada Zagreba i Zagrebačke županije na blagdansku izvedbu dječje opere 'Ivica i Marica', 18. prosinca u zagrebački HNK. Nakon predstave, publiku ove posebne humanitarne izvedbe ansambl će provesti zakulisnim prostorima središnje nacionalne kazališne kuće i upoznati ih s nekim od tajni domaćeg kazališnog života.

«Darivati kazalište publici koja za njega najčešće biva uskraćena, odnosno kazalištu darovati mogućnost susreta s posve novom publikom, za naš je tim bio najbolji način obilježavanja 15 godina postojanja portala Teatar.hr, najstarijeg domaćeg neovisnog on-line medija u kulturi. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli da taj san postane stvarnost, prvenstveno našim partnerima - HNK u Zagrebu, agencijama Fakat i Mangjura koji su pro bono nemoguće učinili mogućim, ali i svim ljudima dobre volje koji su se ovoj akciji pridružili. S veseljem čekamo 18. prosinca.», komentirala je akciju urednica portala Teatar.hr, Nora Krstulović. 

«Svaka akcija koja otvara vrata Hrvatskog narodnog kazališta i dovodi novu publiku čini mi se u ovom trenutku iznimno važnom. Napose kad je riječ o humanitarnoj akciji koja će u kazalište dovesti one gledatelje koji u naše kazalište rijetko ili gotovo nikad ne dolaze. Veseli me suradnja s Teatrom.hr kao i svaka suradnja koja naš teatar čini otvorenim te ga prije svega promovira kao mjesto susreta i kreativne razmijene», izjavila je pak intendantica HNK u Zagrebu, Dubravka Vrgoč.

Izložba, organizirana u hodniku koji spaja središnju nacionalnu kazališnu kuću i dvorane za pokuse baletnog ansambla, u zgradi gimnastičkog društva 'Sokol', prvi je put taj prostor učinila dostupnim javnosti. No, to je tek prvi dio aktivnosti što ih producenti Teatar.hr Nagrada publike planiraju u budućnosti, a koje bi trebale prerasti u manifestaciju festivalskog tipa i od mjeseca studenog, zajedno s Noći kazališta, učiniti najkazališniji mjesec u godini.

Glasanje za laureate po izboru publike na adresi http://nagrada.teatar.hr traje do 20. studenoga, a sama dodjela Teatar.hr Nagrada publike održat će se 21. studenoga u zagrebačkoj Tvornici kulture, i za nju je već u prvom krugu pristiglo više od 34.000 glasova.
11.11.2014. 12:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh