« Svijet
objavljeno prije 14 godina
SREĐIVANJE KNJIGA

BiH želi raskinuti ugovore o iznajmljivanju odmarališta u Gradcu

Agencija za privatizaciju izravnim pregovorima treba izabrati odvjetnike koji će u Gradcu provesti prijenos vlasništva nad nekoliko odmarališta koji su sada dani u zakup ili su u lošem stanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

BiH

,

izglasavanje povjerenja

,

FPGA

,

bizarni slučajevi

Vlada Federacije BiH naredila je federalnom pravobraniteljstvu i agenciji za privatizaciju da poduzmu mjere kako bi se raskinuli ugovori o iznajmljivanju odmarališta te vratili u vlasništvo nekoliko turističkih zgrada u Gradcu, u blizini Makarske, priopćeno je u ponedjeljak nakon vladine sjednice u Mostaru.

Agencija za privatizaciju izravnim pregovorima treba izabrati odvjetnike koji će u Gradcu provesti prijenos vlasništva nad nekoliko odmarališta koji su sada dani u zakup ili su u lošem stanju.

Kako je priopćeno, federalna vlada zadužila je i federalno pravobraniteljstvo da podnese tužbu protiv Zajednice odmarališta radi osporavanja prava uknjižbe i ugovora o zakupu za odmaralište "Rudari". Pravobraniteljstvo bi trebalo podnijeti tužbu i radi raskida ugovora o kupoprodaji odmarališta u Gradcu čiji je vlasnik Fabrika duhana d.d. u Mostaru.

Rudniku smeđeg ugljena "Đurđevik" vlada je naredila da riješi radno-pravni status zaposlenika koji su do 1992. godine radili u Hotelu "Đuro Salaj" u Gradcu. Na nezakonito iznajmljivanje zgrada u Gradcu nedavno je upozorilo i nekoliko sindikata u BiH. Pet odmarališta u Gradcu izgradila su poduzeća iz BiH, a do 1992. u njima su ljetovali njihovi zaposlenici. (hina/metro-portal)

24.05.2010. 19:49:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh