« Svijet
objavljeno prije 14 godina
LOV NA DUDUSA

Jamajku potresaju sukobi snaga sigurnosti i maskiranih narkobandi

Žarište nasilja je Zapadni Kingston, no u ponedjeljak su se pripadnici snaga sigurnosti našli pod paljbom i u drugim područjima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - Ilustracija)
Više o

droga

,

Jamajka

,

narkomafija

,

sukobi

,

Promotionplay

Jamajkanske snage sigurnosti su se drugi dan za redom sukobile s maskiranim naoružanim pomagačima navodnog najvećeg krijumčara droge, a sve intenzivnija borba s bandama koja se vodi na više frontova proširila se i na sirotinjska predgrađa prijestolnice Jamajke.

Policija i vojska su se našli pod teškom paljbom u zabarikadiranom zapadnom dijelu Kigstona, utočištu Christophera "Dudusa" Cokea koji nastoji izbjeći izručenje SAD-u zbog optužbi za krijumčarenje droge i oružja. Iznad sirotinjskih četvrti između stupova dima kružili su helikopteri sa strojnicama.

Žarište nasilja je Zapadni Kingston, gdje se nalazi i četvrt u kojoj je odrasla zvijezda reggaea Bob Marley, no u ponedjeljak su se pripadnici snaga sigurnosti našli pod paljbom i u drugim područjima.

Ministar sigurnosti Dwight Belson je rekao da policija vlada situacijom no dojave o pucanju su došle iz više četvrti a najdrskiji napadači su zapucali i na središnju policijsku postaju Kingstona. Jamajkanska policija je priopćila da su u sukobima s bandama, čiji su arsenali oružja podjednaki policijskim, ubijena dva policajca a šestero ranjeno.

Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država Cokea opisuje kao jednog od najopasnijih svjetskih šefova narko-mafijaških organizacija. (hina/metro-portal)

25.05.2010. 00:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh