« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
HMM ;)

Banana - debljaju ili mršave?

U usporedbi s drugim voćem, banane su prilično bogate šećerom - primjerice, šalica jabuka sadrži oko 60 kalorija, no s druge strane, šalica banana sadrži više od 130 kalorija

Banane debljaju?!
Banane debljaju?! (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

debljanje

,

banane

Prehrana s visokim udjelom kalorija loša, posebno za one koji žele smršavjeti. Glavni razlog je to što će se te kalorije koje se ne sagore skladištiti u tijelu u obliku masnoća.

 

No, banana nije bogata samo šećerom. Naime, ovo voće sadrži i velike količine kalija, magnezija, mangana, vitamina C i drugih vitamina koji su izuzetno korisni za naše tijelo. Osim toga, banane su bogate i vlaknima koji su ključni ako želite smršavjeti.

Kada pojedete bananu, zbog visokog udjela vlakana, brzo ćete se zasititi i spriječit ćete prejedanje. Zbog toga i ne možete pojesti puno banana odjednom pa nećete unijeti previše kalorija u jednom trenutku.

Zašto je dobro jesti banane?

Dio stručnjaka preporučuje da jedete banane i ističu da je bolje jesti bananu nego da se opredijelite za neke nezdrave užine, poput krafni koje će zasigurno dovesti do debljanja. Nekoliko je dodarnih razloga zašto biste redovito trebali jesti banane.

Banane su bogate kalijem, mineralom koji snižava krvni pritisak tako što eliminira višak natrija iz tijela.

Osobama koje muči insomnija preporučuje se da pojedu bananu prije spavanja, piše Healthy builderz. Redovita konzumacija banana pomoći će i kod zatvora zbog visokog udjela vlakna. Banane se preporučuju i osobama koje imaju proljev upravo zbog vlakana.

25.10.2021. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.10.2021. 13:57
    zdrave su
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh