« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PROPALI POKUŠAJ

Američka djeca mrze Jamieja Olivera, pizza im je ipak draža

Iako je goli kuhar uspio nagovoriti i britansku vladu da promijeni način prehrane u školama, američka djeca za zdravu hranu ne žele ni čuti

(Getty Images)
Više o

zdrava prehrana

,

nezdrava hrana

,

Jamie Oliver

,

američka djeca

,

Revolucija u prehrani

Poznati britanski kuhar Jamie Oliver na jednoj američkoj televiziji u državi Virginija vodi emisiju pod nazivom Revolucija u prehrani, u kojoj se ljude trudi naučiti što je to zdrava prehrana. No čini se da mu to baš i ne polazi za rukom jer je nedavno istraživanje Sveučilišta u Zapadnoj Virginiji pokazalo da djeca u školi u Huntingtonu, mjestu gdje se emisija emitira, više vole pizzu ili pohanu piletinu nego zdrave specijalitete slavnog kuhara.

Televizijska postaja ABC odlučila je Oliverov show emitirati upravo u Huntingtonu jer se taj grad smatra najmanje zdravim mjestom u SAD-u.

U školi su se tako prestala pripremati klasična nezdrava jela koje je zamijenila zdrava kuhinja, ali to je dovelo do toga da su djeca potpuno prestala kupovati ručak u školi.

Jedini pozitivni rezultat istraživanja bio je taj da je šest od desetero djece nova jela barem probalo.

Jamie Oliver je svojedobno uspio nagovoriti i britansku vladu da promijeni način prehrane u britanskim školama koje su naposljetku zabranile jela s velikim količinama masti, šećera i soli. Ali ni tako velik uspjeh očito ne može potaknuti američku populaciju da počne jesti zdravije.

02.04.2010. 11:33:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    02.04.2010. 12:14
    jednog dana kad će umirati u bolovima od npr. karcinoma će se sjetit Jamieja, ali tada će biti kasno :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh