« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KALKULATOR

Koliko godina imate na drugim planetima?

Ako se želite pomladiti ili imati više godina, odaberite planet koji vam najviše odgovara

(Shutterstock)
Više o

svemir

,

starost

,

Sunčev sustav

,

planeti

,

rotacija Zemlje

Zemlja je u neprestanom pokretu - okreće se oko vlastite osi i oko Sunca. Međutim, dok jedan dan na Zemlji traje 24 sata, a jedna godina 365(6) dana, situacija je dosta drugačija na drugim planetima našeg Sunčevog sustava.

Jupiterov dan tako traje 10 sati, dok Veneri treba 243 dana da se okrene oko vlastite osi. Godina na Merkuru traje samo 88 dana, a Saturnu treba gotovo 30 zemaljskih godina da se okrene oko Sunca.

Kako bi saznali koliko godina bi imali da živite na jednom od njih, možete isprobati praktičan online kalkulator na stranici Exploratoriuma.

Upištite svoj datum rođenja pri čemu vodite računa o tome da prvo morate upisati mjesec (npr. 02 za veljaču), dok dan rođenja ide u drugu kućicu, a godinu pišete bez točke na kraju.

Kliknite na tipku "calculate" i u samo nekoliko sekundi saznat ćete koliko godina bi imali da možete putovati po svemiru.

Sustav vam također pokazuje kada biste na toj planeti slavili svoj sljedeći rođendan pa taj datum možete iskoristiti i kako bi organizirali spontanu proslavu s društvom.

Klikom na pojedini planet otvorit će vam se nova stranica pomoću koje možete saznati još korisnih i zanimljivih informacija o njima.

02.04.2010. 12:49:59
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    valentina
    27.02.2015. 18:15
    ne sviđa mi se ovo jako se bojim
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh