« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
HIK!

Alkoholom protiv stresa služi se sve više ljudi

Gotovo dvije trećine ljudi nakon stresnog dana na poslu probleme utapa u alkoholu

Utapate li i vi stres u alkoholu?
Utapate li i vi stres u alkoholu? (Shutterstock)
Više o

ovisnost

,

alkohol

,

stres

,

financijski problemi

Zaklada Drinkaware bori se za istinite podatke o štetnim učincima alkohola i istinu o konzumaciji, a najnoviji podaci izneseni u njihovom istraživanju su uznemirujući i zapravo otkrivaju dubinu krize koja je pogodila svijet.

Gotovo dvije trećine odraslih osoba starih između 30 i 45 godina priznalo je da koristi alkohol kao lijek protiv stresa na kraju radnog dana, a 20% muškaraca i tek nešto manje žena to radi svakodnevno.

Skoro polovina od dvije tisuće ispitanika sve više pije nakon stresnog dana, a trećina razmišlja o alkoholu na putu kući s posla.

Najveći broj ispitanika krivi stres na poslu za takvo ponašanje. Polovica vjeruje da svoje prste imaju i financijski problemi, a više od trećine dodatno se opravdava obiteljskim problemima.

Kako tvrde znanstvenici iz zaklade Drinkaware, piće ne samo da neće riješiti probleme i opustiti nas, nego će napraviti upravo suprotno. Znali smo to, naravno, no brojke koje se spominju stvarno su zastrašujuće, pa sljedeći put kad nakon posla svratite s kolegama u obližnji kafić, sok bi bio puno bolji izbor, jer alkohol može poremetiti san, povećati tjelesnu težinu i povećati rizik od raka i srčanog udara.

07.07.2012. 22:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Pero
    08.07.2012. 09:39
    ˝Znanstvenici˝?
    Zivot nije crno bijeli kao ovaj text. Za protutezu u pravom novinarstvu treba napisati clanak o korisnom dijelovanju alkoholnih pica na ljudsko zdravlje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh