« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
(NE)PRIJATELJI

Ahmadinedžad: Medvedev se priključio "američkoj uroti"

Iranski predsjednik upozorio je ruskog kolegu Medvedeva da prestane koketirati s SAD-om

Ahmadinedžad
Ahmadinedžad (Getty Images)
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

Dmitrij Medvedev

,

Iran SAD

,

Milenijum trilogija

,

reaktori

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad upozorio je u petak svog ruskog kolegu Dmitrija Medvedeva da se priključio američkoj "uroti" protiv Irana, objavila je iranska novinska agencija ISNA.

"Naši neprijatelji počeli su novi promidžbeni rat protiv Irana, koji je osmišljen i upravljan iz SAD-a, a ruski ga predsjednik vodi", rekao je Ahmadinedžad tijekom svečanog zatvaranja festivala mladeži u Teheranu.

"Iranci i Rusi su prijateljski narodi i nadamo se da će se to prijateljstvo nastaviti, no pitanje je zašto se ruski predsjednik uključio u tu američku igru i ugrožava interese svoje zemlje", rekao je Ahmadinedžad. Njegov komentar odnosi se na susret Medvedeva s veleposlanicima u Moskvi 12. srpnja tijekom kojeg je ruski predsjednik rekao da se Iran približava danu kada će biti sposoban izraditi nuklearno oružje.

"Izjava ruskog predsjednika na tome sastanku s veleposlanicima nema pravnu vrijednost", istaknuo je Ahmadinedžad.

Rusija se prošloga mjeseca priključila SAD-u i zapadnim saveznicima u donošenju rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i uvođenju novih sankcija protiv Irana, nakon što je Teheran iznova odbio obustaviti sporni program obogaćivanja urana.

Iran je očekivao da će Moskva, kao strateški politički saveznik i trgovinski partner, uložiti veto na donošenje rezolucije.(hina/metro-portal)

24.07.2010. 00:34:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Djurdja
  24.07.2010. 10:18
  Imadem krasne naslove za slusanje-gledanje-citanje na engleskome jeziku, svi su vezani uz temu......jedino je steta....sto hrvatski ETFovci i elektrotehnicari nisu na trziste stavili slusalice-simultane prevoditelje....temeljem kojih bismo si svi uvijek mogli....sva predavanja, govore, novosti.....poslusati i procitati na materinjemu jeziku.

  Iran 1953
  Protests in Iran CNN
  The Folly of Attacking Iran: Lessons from history
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh