« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
HE HE

7 savjeta za dobro jutro i još bolji dan

Loše jutarnje raspoloženje svakako nije nešto što ne možete promijeniti, pa uz nekoliko sitnih promjena vi ćete biti nova osoba svako jutro

Ne budite mrgud
Ne budite mrgud (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

buđenje

,

jutro

Započinjete li dan namršteni i loše volje, a tako vam obično izgleda i ostatak dana? Nema potrebe, jer vam donosimo nekoliko ideja za drugačija i nova jutra:

Bez mobitela - provjeravanje telefona može biti instinktivna akcija, ali može imati i štetan utjecaj na vaš cijeli dan, što dovodi do većeg stresa, nedostatka opuštenosti i lošeg raspoloženja. Odvojite trenutke za sebe, pustite misli i maknite se iz obveza koje dan donosi: tijelo i um kasnije će vam zahvaliti!

Budite se rano - znanstveno je dokazano da rano buđenje znači bolju produktivnost i općenito bolje stanje duha i tijela. Tako rano ustajanje znači mnoge prednosti, ali i veću produktivnost. Ovo je sjajno za miran početak dana i za lagani ulazak u radni dan. Tako ćete moći u miru razmisliti o svojim obvezama i problemima zbog kojih ste noću često budni.

Doručak - dugo se vjeruje da je doručak najvažniji obrok u danu, pa se stoga potrudite tako postupati. Jednostavan način da se brinete za sebe je zdrav i ukusan početak dana. Odlučite se za zdrave namirnice. 

Istegnite se - ne trebate provesti sate u teretani da biste se osjećali dobro. Jednostavnih pet do deset minuta lagane vježbe ujutro može probuditi protok krvi i učiniti da se osjećate sjajno tijekom cijelog dana. Također, tako nećete biti zabrinuti na kraju dana ako se niste dovoljno kretali.

Počastite se - priuštite si novi kozmetički proizvod koji vam može pomoći da savršeno započnete dan i osigurati da se cijeli dan osjećate fenomenalno. Bilo da je to novi proizvod za pranje lica ili piling tijela, pronađite način da se jutro osjećate bolje.

Zamijenite kavu s vodom i limunom - iako je možda primamljivo odlučiti se za šalicu kave, često velike količine kofeina mogu dovesti do nervoze ili loše utjecati na ostatak dana. Nakon pranja i četkanja zuba dobar način da ubrzate metabolizam je da dan započnete s kriškom limuna u čaši mlake vode. Voda s limunom prepuna je vitamina C koji ćeš vas zaštititi, a istovremeno stimulirati bubrege i jetru.

Započnite s osmijehom - početak vaše jutarnje rutine uključuje pranje zuba, ali pridajete li svom osmijehu pažnju koju zaslužuje? Isključivo četkanje čisti samo površinu zuba, ali je važno očistiti prostor između zuba te prostor desni kako bi vaš osmijeh bio lijep. Nakon pranja zuba nasmijte se u ogledalu - vrlo jednostavan način za dobar početak dana.

22.09.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.09.2019. 09:45
    najvaznije popiti kavu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh