« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
SAVJETI

5 savjeta za učinkovito vježbanje

Neke stvari očito radite pogrešno ako ne gubite kilograme i na taj način svu muku i proliveni znoj bacate kroz prozor, pa evo 5 najčešćih pogrešaka koje upropaštavaju rezultate vježbanja

Kako NE upropastiti vježbanje
Kako NE upropastiti vježbanje (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

mršavljenje

,

savjeti

,

skidanje kilograma

Vježbanje može biti prilično mukotrpan posao, a kilogrami i ne moraju baš ići dolje onako kako ste planirali - znate li zašto?

Naravno, zato što neke stvari radite pogrešno i na taj način svu muku i proliveni znoj bacate kroz prozor, pa evo 5 najčešćih pogrešaka koje upropaštavaju rezultate vježbanja

Brojanje kalorija - u hrani se treba uživati pa se ona neće lijepiti za vaš trbuh ili bedra. Naravno, nije tako jednostavno, no ono što Sam želi reći je da ne smijemo biti opterećeni kalorijama i brojaka i robovati im. Kod unosa hrane pravilo je - umjereno, raznoliko i kvalitetno te najvažnije od svega - uživanje u obrocima.

Isprike - prekinite s preskakanjem treninga. Najvažnije je u vježbanju biti dosljedan, osobito ako želite rezultate. Vremenske (ne)prilike ne postoje, samo se treba dobro odjenuti. Isto tako iz svog riječnika izbacite: "Nemam vremena", jer uvijek ima vremena barem za kratak trening.

Motivacija - nemojte vježbati zato što mrzite svije tijelo, nego pronađite zadovoljstvo u vježbanju. Vježbajte zato što se osjećate dobro nakon treninga, vježbajte jer vježbanjem rasterećujete i um i tijelo, vježbajte zato što ste sretnik koji može vježbati.

Pogrešne vježbe - vrlo je korisno pitati nekoga tko je upućen da vam pokaže koje vježbe trebate raditi i da osmisli trening. Nije uputno raditi uvijek iste vježbe jerbezveze trošite energiju. 

Vaganje - nemojte se vagati svaki dan jer vas to neće motivirati, može vas samo demotivirati.  Stanite na vagu svaka dva tjedna i idjet ćete rezultate (naravno ako ste u međuvremenu vježbali i hranili se kako treba).

22.10.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh