« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 dana i 22 sata
ZAPAMTITE!

5 namirnica za dulji život

Samo nekoliko promjena u našem načinu života može imati veliku korist za naše zdravlje

Jedna od dobrih stvari...
Jedna od dobrih stvari... (Arhiva)
Više o

hrana

,

namirnice

,

dulji život

Zdraviji način života može dodati godine našem životu. Ovih pet namirnica trebali biste uključiti u svakodnevnu prehranu ako želite duže živjeti.

Češnjak - svi znamo da je češnjak zdrava namirnica koja ima brojne prednosti. Aktivni sastojci u češnjaku mogu smanjiti krvni pritisak, kolesterol, a pomaže i kod bolova u tijelu i prehlade, piše Times of India. Najbolje je konzumirati sirovi češnjak, a preporučuje se da pojedete dva režnja češnjaka svaki dan na prazan želudac.

Jabuke - ako imate želju za hranu, posegnite za jabukom. Ovo voće bogato je vlaknima i vodom pa uvelike smanjuje razine kolesterola te može smanjiti rizik od razvoja srčanih bolesti. Jabuke također možete koristiti i za pripremu deserta i brojnih drugih jela, a možete ih jesti i sirove. Nadalje, sadrže i polifenole pa su odlične i za dijabetečare.

Kelj - ako ste ovisni o prženim krumpirićima, kelj bi mogao biti izvrsna alternativa, a neće vam trebati dugo vremena da se naviknete na njegov okus. Kelj spada u obitelj kupusa, a bogat je raznim hranjivim tvarima. Ova namirnica sadrži velike količine vitamina, kalcija, vlakana i antioksidansa, a uz to je i jedan od najboljih izvora vitamina K. Osim toga, kelj je odličan za osobe koje imaju srčanih problema. Uz to, možete ge pripremati na razne načine. Kelj možete korititi za salate, juhe ili ga možete jesti sirovog.

Kurkuma - kurkuma ima protuupalna svojstva, a ima i brojne druge zdravstvene prednosti pa je dobra za osobe koje imaju problema s krvnim pritiskom i kolesterolom. Također, ova namirnica uvelika usporava proces starenja.

Zeleni čaj - poznato je da je zeleni čaj jedan od najzdravijih napitaka koji sadrži brojne hranjive tvari i ima niz zdravstvenih prednosti ako se redovito konzumira. Također, ovaj čaj pomaže i u mršavljenju i ubrzava metabolizam.

 

 

24.11.2021. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.11.2021. 09:01
    Cesnjak antibiotik
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh