« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
IDEJE

5 namirnica koje smanjuju nuspojave

Nuspojave nakon cijepljenja većinom su blage te uključuju bol na mjestu uboda, temperaturu, malaksavost i umor te traju 2 ili 3 dana

Zeleno povrće... mljac!!
Zeleno povrće... mljac!! (Arhiva)
Više o

namirnice

,

nuspojave

,

koronavirus

Cijepili ste se? E, onda trebate biti spremni za nuspojave... neki neće uopće imati, ali ako niste među tim sretnicima, možete si malo olakšati.

U tome vam mogu pomoći ova namirnice, koje jednostavno trebate dodati svojim obrocima.

Đumbir - đumbir je prepun aminokiselina i enzima i značajno umanjuje upalne procese u tijelu te je dobro sredstvo protiv stresa. Navečer ga možete dodati u čaj kako biste bili opušteniji.

>> Kako najbolje iskoristiti hranu >>

Kurkuma - kurkuma ima antibakterijska, antivirusna, antiupalna, analgetska i antifungalna svojstva. Takoer, jača imunitet. Kurkuminoidi i esencijalna ulja koja se nalaze u kurkumi terapeutski djeluju na tijelo.

Namirnice bogate vodom - nakon cijepljenja treba se okrenuti namirnicama koje su bogate vodom. One će pomoći da budemo dovoljno hidratizirani nakon cijepljenja, a i održavaju temperaturu tijela normalnom. Ovdje spadaju naranče, dinje, lubenica, krastavci i brskve.

Mahunarke - bitno je probavni sustav održavati zdravim kako bi i ostatk tijela bio zdrav. Nakon cijepljenja, stoga, u prehranu treba uključiti mahunarke koje su bogate vlaknima. To će vam dati energije, piše Times of India.

>> Namirnice koje čuvaju pluća >>

Zeleno lisnato povrće - lisnato povrće sastoji se od sijetnih vlakana, vitamina c, karotenoida, folata, mangana i vitamina K. Oni mogu pomoći kod ubrzanja metabolizma i od njih se možete osjećatimanje umorno.

06.07.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.07.2021. 09:18
    Sta vise vitamina b
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh