Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2021. 09:01:00
IDEJE

5 namirnica koje smanjuju nuspojave

Nuspojave nakon cijepljenja većinom su blage te uključuju bol na mjestu uboda, temperaturu, malaksavost i umor te traju 2 ili 3 dana

Zeleno povrće... mljac!!
Zeleno povrće... mljac!! (Arhiva)

Cijepili ste se? E, onda trebate biti spremni za nuspojave... neki neće uopće imati, ali ako niste među tim sretnicima, možete si malo olakšati.

U tome vam mogu pomoći ova namirnice, koje jednostavno trebate dodati svojim obrocima.

Đumbir - đumbir je prepun aminokiselina i enzima i značajno umanjuje upalne procese u tijelu te je dobro sredstvo protiv stresa. Navečer ga možete dodati u čaj kako biste bili opušteniji.

>> Kako najbolje iskoristiti hranu >>

Kurkuma - kurkuma ima antibakterijska, antivirusna, antiupalna, analgetska i antifungalna svojstva. Takoer, jača imunitet. Kurkuminoidi i esencijalna ulja koja se nalaze u kurkumi terapeutski djeluju na tijelo.

Namirnice bogate vodom - nakon cijepljenja treba se okrenuti namirnicama koje su bogate vodom. One će pomoći da budemo dovoljno hidratizirani nakon cijepljenja, a i održavaju temperaturu tijela normalnom. Ovdje spadaju naranče, dinje, lubenica, krastavci i brskve.

Mahunarke - bitno je probavni sustav održavati zdravim kako bi i ostatk tijela bio zdrav. Nakon cijepljenja, stoga, u prehranu treba uključiti mahunarke koje su bogate vlaknima. To će vam dati energije, piše Times of India.

>> Namirnice koje čuvaju pluća >>

Zeleno lisnato povrće - lisnato povrće sastoji se od sijetnih vlakana, vitamina c, karotenoida, folata, mangana i vitamina K. Oni mogu pomoći kod ubrzanja metabolizma i od njih se možete osjećatimanje umorno.

06.07.2021. 09:01:00
http://metro-portal.hr/5-namirnica-koje-smanjuju-nuspojave/132995/