« Putovanja
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
ZABRANJENO

5 mjesta na koja NE možete otputovati (čak i da želite)

U putovanjima mnogi uživaju, a oni koji imaju viška slobodnog vremena, ali i nešto više novca, pokušavaju obići što više poznatih i manje poznatih mjesta širom svijeta. No, postoji pet mjesta koja su zabranjena, pa čak i za putnike

Niihau je zabranjen otok za sve osim za 130 stanovnika
Niihau je zabranjen otok za sve osim za 130 stanovnika (Arhiva)
Više o

putovanja

,

Area 51

,

najbolja putovanja

,

zabranjena mjesta

,

Svalbard Global Seed Vault

,

Nihau

,

Royal Air Force Menwith Hill

,

Vatikanska arhiva

Najbolja putovanja su na čudna mjesta, reći će vam svaki svjetski putnik, no ova koja navodimo ne da su samo lagano čudna, već su i - zabranjena. Nema turista. Nikada. E sad, ako ste frajeri ... tko zna, pošaljite fotke pa ćemo vam povjerovati.

Area 51, Nevada - vojna baza smještena u južnom dijelu zapadne Nevade u Sjedinjenim Američkim Državama. Glavna svrha baze je razvijanje i testiranje eksperimentalnih vojnih aviona i naoružanja. Velike tajnosti u vezi ove baze čije postojanje je dugo negirala i američka vlada, dovela je do učestalih teorija od kojih je središnja ona o neidentificiranom letećem objektu (NLO) skrivenom u bazi.

Area 51

Niihau, Havaji - najmanji naseljen havajski otok, dom palmama, ugroženim životinjama i praktično je bez turista. Otok je 1863. prodan uglednoj obitelji Robinson koji su bili bogati vlasnici plantaža. Strancima je pristup otoku zabranjen 1915. godine. Život na izoliranom otoku je neobičan, sa svojih 130 stanovnika koji žive bez asfaltiranih puteva, telefonskih usluga, vodovoda ili trgovina dok konji i bicikli služe za transport.

Niihau je zabranjen otok za sve osim za 130 stanovnika

Royal Air Force Menwith Hill, Engleska - ako bi James Bond imao tajni bunker, to bi bilo to. Vjeruje se da je vojna baza u North Yorkshireu u Engleskoj - RAF Menwith Hill mjesto sa najvećim elektronskim nadzorom na svijetu, presretanje komunikacija za prikupljanje obavještajnih podataka za Velika Britaniju i Sjedinjene Američke Države.

Svalbard Global Seed Vault, Norveška - Svalbardsko globalno skladište sjemena je projekt Svjetske zaklade za raznolikost usjeva za dugotrajno skladištenje sjemenja kulturnih biljaka na otoku Svalbardu. Svrha je zaštita vrsta raznolikosti biljaka za ratarstvo.

Vatikanski arhiv, Vatikan - možda najprivatnija biblioteka u svijetu, Vatikan Secret Archives nije obična biblioteka. Sadrži osobne  dokumente svih papa koji datiraju još iz 8. stoljeća. Do 1881. godine bila je zatvorena za sve one koji nisu bili Vatikanci. Arhiv sadrži tajne dokumente koji su pod ključem a za one koji ih žele vidjeti čeka dug i složen proces prijave.

14.04.2016. 15:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh