« Kazalište
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
KEREMPUH

41. Dani satire Fadila Hadžića

Počinju 41. Dani satire Fadila Hadžića prema izboru ugledne hrvatske dramaturginje Željke Udovičić Pleština

Još jedni Dani satire u Kerempuhu
Još jedni Dani satire u Kerempuhu (Kerempuh)
Više o

Kazalište Kerempuh

,

Dani satire Fadila Hadžića

Najveći domaći i regionalni festival specijaliziranog teatra ˝Dani satire Fadila Hadžića˝ pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, ove godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh započinju 2. lipnja 2017. u 20 sati izvedbom predstave Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica „Peter Kušter Bizarna opereta"  The Tiger Lillies, J. Croucha, P. McDermota u režiji Ivane Djilas.

Riječ je o jedinstvenom festivalu u regiji koji u prvi plan postavlja najzanimljivija satirična ostvarenja koja su se dogodila u protekloj kazališnoj sezoni. Već četrdeset godina okupljamo se u Kerempuhu tijekom lipnja kako bismo uživali u najkvalitetnijim satiričnim i komediografskim predstavama. Kao jedini specijaliziran festival na ovim prostorima,  Dani satire Fadila Hadžića  svake nas godine podsjećaju na važnost humora i satire koje nas čine tolerantnijima, povezuju nas s drugima, poučavaju nas, omogućuju nam drukčiji pogled na svijet, izoštravaju percepciju, ali nas istovremeno i oslobađaju svakog pritiska ili mržnje. Poticanje razvitka humora i satire samo je jedno od ključnih obilježja ovog festivala. Njegova druga odrednica trajna je posvećenost umjetnosti, slobodi govora i etabliranju pisaca uz snažno i odlučno odolijevanje bilo kakvom obliku cenzure.

Unutar izbora koji je trajao nekoliko mjeseci, izbornica Željka Udovičić Pleština, ugledna hrvatska dramaturginja, odabrala je program za ovogodišnje 41. izdanje festivala. Od ukupno 47 prijavljenih predstava, odabrano je petnaest najboljih naslova u službenoj konkurenciji  i to iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Makedonije, Srbije i Crne Gore. Festival će se održati od 2. do 21. lipnja 2017., a okupit će oko 300 hrvatskih i stranih umjetnika te se  predviđa kako će predstave pogledati više od 10 000 ljudi.

Imat ćemo prilike pogledati neke od najhrabrijih političkih satira koje ulaze u direktan dijalog s našom stvarnošću. Bogatstvom svog programa, izlaganjem najrazličitijih pristupa kazalištu, 41. dani satire Fadila Hadžića održavaju kontinuitet jednog od najznačajnijih zagrebačkih i hrvatskih kazališnih festivala.

Ocjenjivački sud ovogodišnjih Dana satire Fadila Hadžića čine Bojana Radović, novinarka i kazališna kritičarka Večernjeg lista, dramski umjetnik Livio Badurina i dramski pisac Tomislav Zajec.

Raspored predstava možete pogledati na stranicama Kerempuha.

16.05.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh