3 začina za čišča pluća i bolje zdravlje
Brojna istraživanja su pokazala da konzumacija određene vrste hrane i pića pomaže tijelu da se riješi štetnih tvari u organizmu
Češnjak - češnjak daje okus brojnim jelima, a najviše ljekovitih svojstava ima kad se jede sirov. Ipak, imajte na umu da se veće količine češnjaka ne preporučuju osobama koje imaju probleme sa želucem i probavom. Pripisuju mu se mnoga ljekovita svojstva. Nazivaju ga prirodnim antibiotikom, sredstvom za odčepljivanje dišnih puteva, moćnom biljkom s antikancerogenim i protuupalnim djelovanjem koji suzbija gljivice i pojedine viruse. Sadrži alicin koji uništava infekcije dišnih puteva, a mnoge su studije pokazale da je i učinkovit pomagač u čišćenju pluća kod osoba koje su pušači, ali i bivši konzumenti duhanskih proizvoda.
Đumbir - mnoge ljekovite karakteristike krase i đumbir. On osnažuje imunitet, poboljšava probavu, smanjuje nadutost, smanjuje upalne procese u tijelu te uklanja toksine iz pluća i ostatka tijela zbog čega se preporučuje pušačima. Iako ovaj gomoljasti korijen limunske arome potječe iz jugoistočne Azije u posljednjih nekoliko godina sve je prisutniji i na našem tržištu. Od njega se najčešće priprema čaj ili se dodaje u zdrave napitke, a može se koristiti i kao začin slanim i slatkim jelima. Đumbir je vrlo potentan. Dnevno se ne bi smjelo pojesti više od komadića đumbira veličine oko dva centimetra. Ako niste sigurni o pravilnoj dozi konzultirajte se s liječnikom ili nutricionistom
Kurkuma - studije su pokazale da ova biljna vrsta iz porodice đumbirovki poboljšava čišćenje pluća od štetnih tvari kao posljedice pušenja ili života u zagađenom prostoru. Uz to prevenira bolesti dišnog sustava. Kurkuma se tradicionalno koristi za curryje i druga indijska jela, pripremu zlatnog mlijeka te raznih zdravih smoothieja. Kako biste uživali u protuupalnim blagodatima kurkume, pomiješajte je s malo crnog papra.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar