3 načina da spasite presoljeno jelo
Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili neslanog temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve
Presoljena hrana jedna je od najgorih stvari koja nam se može dogoditi u kuhinji - sav naš trud pao je u vodu i osjećamo se bespomoćno. No, lijeka ima...
Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili neslanog temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve, pa nastavite kuhati još desetak minuta. I kiselina pomaže u ublažavanju slanog okusa - dodajte jelu limunovog soka ili octa.
Slanost jela možete smanjiti i dodavanjem šećera ili meda. Ako recept dopušta, dodajte mlijeko ili jogurt jer oni također neutraliziraju sol. Budite oprezni i s dodavanjem pelata iz limenke, suhog mesa, maslina ili kapara, koji obiluju solju.
Za kraj, jedan savjet naših starih - kad presolite jelo, ubacite jedan oguljeni krumpir ili jabuku, koji će upiti višak soli, i nakon kuhanja ih bacite. Iskusni kuhari savjetuju da ne probate jelo samo netom prije nego što je gotovo nego tokom cijeloga kuhanja.
Nadamo se da smo pomogli
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar