« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
SAVJETI

3 načina da spasite presoljeno jelo

Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili neslanog temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve

Kad vam pobjegne...
Kad vam pobjegne... (Arhiva)
Više o

savjeti

,

presoljena hrana

Presoljena hrana jedna je od najgorih stvari koja nam se može dogoditi u kuhinji - sav naš trud pao je u vodu i osjećamo se bespomoćno. No, lijeka ima...

Ako ste presolili juhu, gulaš ili umak, dodajte vode ili neslanog temeljca te ubacite povrće poput luka i mrkve, pa nastavite kuhati još desetak minuta. I kiselina pomaže u ublažavanju slanog okusa - dodajte jelu limunovog soka ili octa.

Slanost jela možete smanjiti i dodavanjem šećera ili meda. Ako recept dopušta, dodajte mlijeko ili jogurt jer oni također neutraliziraju sol. Budite oprezni i s dodavanjem pelata iz limenke, suhog mesa, maslina ili kapara, koji obiluju solju.

Za kraj, jedan savjet naših starih - kad presolite jelo, ubacite jedan oguljeni krumpir ili jabuku, koji će upiti višak soli, i nakon kuhanja ih bacite. Iskusni kuhari savjetuju da ne probate jelo samo netom prije nego što je gotovo nego tokom cijeloga kuhanja. 

Nadamo se da smo pomogli

08.03.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cranberry
    08.03.2020. 09:27
    Meni se češće dogodi da nije dovoljno slano
  2. avatar
    armando
    08.03.2020. 09:41
    puisaaaaa ja ne volim slano puno onda zeđam:)))))
  3. avatar
    Cranberry
    08.03.2020. 09:56
    Haha pa da to je sve navika
  4. avatar
    armando
    08.03.2020. 10:00
    daaaaaaa vise volim slatko hahaha i tvoje kisseve
  5. avatar
    Cranberry
    08.03.2020. 10:05
    Ahaaaa i ja tvoje najbolji su od svega
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh