« Muškarci
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

15 stvari koje muškarci moraju raditi u vezi

Mi apeliramo da jednostavno svaki muškarac, bez obzira na status veze i seksualnu orijentaciju, pročita ove savjete

Poslušajte ove savjeta i vaša će veza biti sretna!
Poslušajte ove savjeta i vaša će veza biti sretna! (Arhiva)
Više o

veze

,

muškarci

,

savjeti

Gerald Rogers je motivacijski govornik kojem se pred tri godine dogodilo nešto na što nije računao - rastao se. To zvuči loše, znamo, jer bar bi takav lik trebao znati komunicirati s partnericom i rješavati probleme, reći ćete ...

No, čovjek je priznao pogrešku i napravio odličnu stvar - napisao je listu savjeta kako koje bi trebao pročitati svaki oženjeni muškarac. Naravno, mi apeliramo da jednostavno svaki muškarac, bez obzira na status veze i seksualnu orijentaciju, treba pročitati ove smjernice za bolji brak ili vezu.

"Brak podrazumijeva mnogo posla. Nažalost, mnogi od nas to kasno shvate", zaključio je tek razvedeni motivacijski govornik Gerald Rogers na svojem Facebook profilu.

Ova lista na Facebooku je podijeljena više od 140.000 puta, ima više od 29.000 'lajkova' i gotovo 1300 komentara.

"Očito, nisam stručnjak za veze, ali nakon što je moj razvod okončan ovaj tjedan, situaciju sam sagledao iz drugog ugla i shvatio sam da sam mnoge stvari mogao napraviti drugačije. Nakon što sam izgubio ženu koju volim i okončao 16 godina dug brak, ovo vam mogu savjetovati...", započeo je Rogers svoju listu.

1. Nikada se nemojte prestati udvarati jedno drugome. Nikada nemojte prestati izlaziti na spojeve. Nikada nemoj uzimati svooju ženu ili djevojku 'zdravo za gotovo'. Kada si je pitao hoće li se udati za tebe, obećao si biti muškarac koji će paziti na njeno srce. Ona je izabrala tebe. Nikada to smiješ zaboraviti i nikada ne budi lijen u ljubavi.

2. Pazite na vlastito srce. Baš kao što morate biti predani čuvanju tuđeg srca, vlastito motate također čuvati jednakim žarom. Volite se potpuno, volite svijet, ali u to posebno mjesto u srcu puštajte samo svoju suprugu, odnosno djevojku. Neka taj prostor uvijek bude spremn primiti samo nju i ne puštajte nikog drugog tamo.

3. Zaljubljujte se opet i opet i opet. Neprestano se mijenjamo. Niste isti ljudi kada ste se vjenčali i danas i nećete biti iste osobe za pet godina. Promjene će doći i zbog toga se neprestano morate iznova izabrati. Ona ne mora ostati s tobom i ako ne čuvaš njeno srce, ona će ga dati netkome drugome. Uvijek se morate boriti za njenu ljubav.

4. Uvijek pokušajte vidjeti ono najbolje u njoj. Fokusirajte se na ono što volite, a ono na što se fokusirate postajat će veće. Ako se koncentrirate na ono što vam smeta, to će postati sve što vidite. Ako se fokusirate na ljubav, ljubav će biti sve što vidite i znat ćeš da si najsretniji čovjek na svijetu jer je ta prekrasna osoba tvoja žena.

5. Tvoj posao nije da je mijenjaš ili 'popravljaš'. Tvoj posao je da je voliš bez ikakvih očekivanja da će se ikada promijeniti. A ako se ona i promijeni, voli ono što je postala bez obzira htio ti to ili ne.

6. Preuzmi odgovornost za vlastite emocije. Posao tvoje supruge ili djevojke nije da te čini sretnim ili rastužuje. Tvoja je dužnost pronaći vlastitu sreću, a paralelno s tim, tvoja će se radost odraziti na vašu vezu i ljubav.

7. Nikada ne krivi suprugu ili djevojku ako te razljuti jer sve je to u tebi. To su tvoje emocije i tvoja odgovornost. Sam moraš pronaći što je to što te ljuti i treba biti ispravljeno. Ova vas je privukla upravo zato što u tebi može potaknuti sve pozitivne i negativne emocije. Kada se dovedete u red, više te neće moći razljutiti i vjerojatno ćeš se pitati zašto se to uopće dogodilo.

8. Pustite svoju ženu ili djevojku da jednostavno bude. Kada je tužna i uznemirena, nije tvoj posao da je oraspoložiš. Samo budi uz nju i daj joj do znanja da će biti sve u redu. Neka bude svjesna da si ti osoba na koju se može osloniti i ne bježi kada je uznemirena. Poslušaj ono što se krije iza riječi i emocija.

9. Ne budi tako prokleto ozbiljan! Smij se! Nasmijavaj nju! Smijeh sve u životu čini lakšim!

10. Puni njenu dušu svaki dan. Nauči njen ljubavni jezik i zapamti one stvari zbog kojih se ona osjeća vrijednom i voljenom. Zamoli je da napravi listu 10 stvari zbog kojih se osjeća voljenom i zapamtite to. Neka tvoj prioritet bude da se ona osjeća svaki dan kao kraljica.

11. Budite prisutni. Daj joj ne samo svoje vrijeme, nego i fokus, pažnju i svoju dušu. Daj sve od sebe da razbistriš svoju glavu i kada provodiš vrijeme s njom i u mislima budi samo s njim.

12. Što se tiče seksa, neka osjeti tvoju muževnu prisutnost i snagu, dok penetriraš u najdublje djelove njene duše. Ona se mora osjećati ženstveno i vjerovati ti potpuno.

13. Nemoj biti idiot! I nemoj se bojati toga da budeš idiot! Radit ćeš greške i ona će također griješiti. Pokušaj ne raditi velike greške i učite iz vlastitih pogrešaka. Ne trebaš biti savršen, samo pokušaj ne biti glup.

14. Daj joj prostora! Žene su inače dobre u tome što neprestano čine sve za svoje voljene, no nekada ih treba sjetiti da trebaju paziti i njegovati same sebe. Ponekad će ona trebati odletjeti i pronaći ono što joj je prije ispunjavalo dušu. Reci joj da uzme vremena za sebe, pogotovo ako imate djecu.

15. Budite ranjivi. Ne moraš uvijek sve držati pod kontrolom. Budi voljan podijeliti svoje strahove i osjećaje, ali i brzo priznati svoje pogreške.

05.12.2016. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh