« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
ZAPAMTITE :)

11 navika kojih se pravi gospodin mora riješiti

Kad smo u stresu, kad osjećamo da ćemo pucati po šavovima, najbolje je izaći van i trčati koliko nas noge nose

Postanite pravi gospodin
Postanite pravi gospodin (FreeDigitalPhotos)
Više o

navike

,

loše navike

,

gospodin

Stres i anksioznost danas su sastavni i nezaobilazni elementi naših života. Pri tome mislim da su ove oba dvije situacije s nama od samih početaka naše vrste i kroz ljudsku smo se evoluciju nosili s njima na različite načine.

Ono što pak nam je ostalo tijekom evolucije je jedan univerzalan način rješavanja stresa - fizička aktivnost. Kad smo u stresu, kad osjećamo da ćemo pucati po šavovima, najbolje je izaći van i trčati koliko nas noge nose.

Razlog tome je vrlo jednostavan. Od samih početaka čovječanstva postojali su predatori koji su između ostalog na jelovniku imali i čovjeka. I stres je upravo obrambeni mehanizam koji bi se aktivirao kad bi se našli u jednoj takvoj opasnoj situaciji, te je dodatnim lučenjima hormona, adrenalina naš cijeli motor (mišiće, krvotok, srce, percepciju) stavio u modus 200% kako bi spasili živu glavu.

Danas tih predatora nema. Ima ih, ali smo prilično sigurni i zaštićeni od po život opasnih situacija. Stres pak je ostao i postao jedno od najopasnijih stanja koje dugoročno mogu dovesti i do smrtnih posljedica.

Rješenje je, ili ćemo trčati kao manijaci svaki puta kada se nađemo u nekoj stresnoj situaciji, što je svakako preporučljivo, ali ponekad neizvedivo ili ćemo pokušati što više kontrolirati nivo stresa eliminirajući neke stvari i navike koje ga uzrokuju (a trčati jednom dnevno i izbaciti eventualne zaostatke stresa).

Samim time, odnosno eliminacijom sljedećih navika, život nam postaje mirniji, sretniji i lakše i bolje se snalazimo u svemu što nam život baci pod noge.

Previše razmišljamo

Iako je potrebno ponekad dobro i detaljno razmišljati o svim segmentima određene situacije u kojoj se nalazimo, ili ćemo se naći, svako nepotrebno dodatno razmišljanje može nam u najmanju ruku blokirati tijek rješavanja određenog problema, zadatka.

Planirajmo unaprijed, ali ne toliko detaljno da se dovodimo do stresnih situacija. Ponekad je samo potrebno duboko udahnuti, razbistriti glavu i vjerovati svojoj intuiciji.

Svih 11 savjeta pročitajte na portalu Gentleman.hr

18.01.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh