« Život
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PRESTRAŠNO

Znate li koliko životinja mora umrijeti za jednu bundu?

Od 10 pa do 120 - to su brojke pojedinih životinja koje moraju umrijeti samo kako bi se izradio jedan krzneni kaput

Znate li koliko životinja mora umrijeti za jednu bundu?
Znate li koliko životinja mora umrijeti za jednu bundu? (DeviantArt)
Više o

krzno

,

životinje

,

bunde

U posljednje vrijeme vrlo su moderni krzneni kaputi i razni modni dodaci od krzna, a prodaju se prava krzna, kao i ona lažna. Upravo je umjetnog krzna sve više na tržištu, a popularni modni lanci trude se proširiti svijest o zaštiti životinja i ponuditi svojim kupcima odjeću od umjetnog krzna.

Odjeća od umjetnog krzna je i sve kvalitetnija, pa postoji sve manje razloga da se kupuje pravo krzno, pogotovo ako se uzme u obzir najvažniji razlog - za samo jedan krzneni kaput mora umrijeti čak 120 činčila ili 100 vjeverica!

>> Konačno izglasana zabrana masakra beba tuljana

Osim što moraju umrijeti samo zato da bi se netko mogao malo ugrijati, životinje većinom žive u nehumanim uvjetima. Na primjer, kune su inače navikle biti slobodne u prirodi i vodi, a na farmama na kojima se uzgajaju u svrhu dobivanja krzna zatvorene su u kavezima na nekoliko kvadratnih centimetara.

Neke europske zemlje ozbiljno razgovaraju o ovom problemu, a dok i Hrvatska ne počne ozbiljnije, pogledajte crne brojke - koliko životinja mora umrijeti za samo jednu bundu:

120 činčila

100 vjeverica

60 kuna

50 zečeva

14 vidri

10 jazavaca

10 lisica

29.11.2010. 11:07:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    steen36
    29.11.2010. 11:48
    a koliko djece živi i umire u afričkim rudnicima dijemanata pa o tome jako malo ili gotovo nimalo ne pišete?ispada da je glavni problem svijeta koliko činčila umire za jedan kaput...trebate se malo više baviti ljudima a malo manje životinjama...želite zabraniti krzno,a nikom ne pada na pamet zabraniti nošenje dijamantnih ogrlica,jer tamo umire neko crno derište a ne slatka činčila...malo se trebate zamisliti o prioritetima
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh