« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana
STVARNO?

Znate li da se debljate zbog - posla?

Cjelodnevno sjedenje za stolom moglo bi biti korijen problema s viškom kilograma uzrokovanih poslom

Stalno sjedenje i hrana - ubitačna kombinacija za liniju
Stalno sjedenje i hrana - ubitačna kombinacija za liniju (Arhiva)
Više o

posao

,

sjedenje

,

grickalice

,

debljanje

Višak kilograma možemo dobiti na razne načine, no jedan od glavnih razloga debljanja definitivno je - posao, tvrdi istraživanje provedeno na portalu CV Library. 

Naime, cjelodnevno sjedenje za stolom moglo bi biti korijen problema s viškom kilograma uzrokovanih poslom.

Dijeljenje hrane s kolegama po svemu sudeći nije dobra ideja. Gotovo trećina ispitanih tijekom istraživanja priznala je kako kilograme nakupili i zahvaljujući poslu.

Višak kilograma nije problem samo zbog vašeg fizičkog izgleda. Od 1.200 ispitanih radnika koji su priznali da su kilograme nakupili jedući i ne krećući se dok su na poslu, čak 75,7 posto njih reko je i kako je zbog toga nesretno.

Lee Biggins, osnivač i upravni direktor CV-Libraryja objasnio je kako je danas teško pronaći ravnotežu između zdravog načina života i zahtjevnog posla.

"Zdrav život se ponekad može činiti kao posao za sebe. Ne iznenađuje me kad vidim da posao ima velik utjecaj na prehrambene navike i vježbanje mnogih zaposlenika", kaže on .

"Razumljivo je da ljudi na poslu nakupe kilograme, osobito oni koji po cijeli dan sjede za stolom i bore s odlaskom u teretanu nakon posla", objašnjava.

Glavni razlog nakupljanja kilograma neće vas iznenaditi. Više od polovice ispitanih reklo je kako glavnim krivcem za svoju borbu s viškom kilograma smatra dugotrajno sjedenje.

Drugi razlozi su nedostatak vremena za tjelovježbu, grickanje na poslu, jedenje zbog stresa i donošenje nezdrave hrane sa sobom.

27.12.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh