« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
HE HE

Postbožićna detoksikacija kao priprema za doček Nove

Toplo preporučujemo jednu brzu postbožićnu detoksikaciju organizma kako bi pomogli svojoj jetri u prerađivanju svih grozota koje ste unijeli u sebe u par dana

Šetajte ovih dana, što više!
Šetajte ovih dana, što više! (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

Božić

,

šetnja

,

limun

Božićni blagdani uvijek su, bez obzira na sve krize, recesije i probleme - dani kad se svi ubijaju u hrani i piću, ma koliko malo novaca imali. Duh Božića je, htjeli mi to ili ne, otišao kvragu i sve se mjeri kroz obilje na blagdanskom stolu i pod borom...

Što je najgore, ako ste u stisci s novcem i jedva krpate kraj s krajem, odlučit ćete se za varijante koje su jeftinije, no i dalje obilne i natrpati se lošom hranom i još gorim alkoholom... a doček Nove godine tek što nije.

>> Najbolji savjeti za detoksikaciju organizma >>

Zato vam preporučujemo jednu brzu postbožićnu detoksikaciju organizma kako bi pomogli svojoj jetri u prerađivanju svih grozota koje ste unijeli u sebe u par dana.

Lijek nije niti skup niti rijedak, zapravo se radi o nekoliko stvari koje će vas koštati gotovo pa ništa, a vaš će vam organizam biti izuzetno zahvalan zbog brige koju ste mu napokon odlučili posvetiti.

>> Blagdanska detoksikacija limunom >>

Znači, nakon što na Štefanje potamanite sve ostatke badnjačkih i božićnih bakanalija, krenite u proces - svaki dan popijte najmanje litru i pol vode, a svaki puta u čašu iscijedite malo limuna

Tako odmah nakon što se pojedu sve zalihe hrane i popije sav alkohol krenite s barem litrom i pol vode dnevno u koju svaki put nacijedite malo limuna - već od jutra.

Uz to, prije jutarnje kave i doručka napravite po 30 skokova jumping jack - skupljene noge, ruke također (iznad glave) i zatim skačete šireći noge i ruke, pa ih opet skupljate. To će biti najbolji početak dana i punjenje neophodnom energijom.

>> Prirodna detoksikacija je najjednostavnija i najzdravija >>

Ono što će vam pokrenuti preopterećeni metabolizam i vratiti energiju i živost je - žustra šetnja po obližnjem parku -  pola sata dnevno je dovoljno, no ako imate i malo više, neće škoditi. Umjesto da se s prijateljima nađete u zadimljenom kafiću, prošetajte i popričajte hodajući, nećete biti ni svjesni koliko ćete kilometara prijeći.

I da, za kraj - nahranite jadnu kožu lica hranjivom domaćom maskom - jogurt, banana, žličića meda, maslinovo ulje i limun.

Bit će dovoljno ovako se ponašati tri dana do novog vikenda i novogodišnje slavlje bit će vam puno bolje!

26.12.2017. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh