« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
GONNA GET HIGH...

Znanstveno dokazano da marihuana pomaže u olakšavanju kronične boli

Da pušenje marihuane smanjuje kroničnu bol dokazali su znanstvenici s McGilla

Fotografija vijesti
Više o

marihuana

,

marihuana lijek

,

THC

Rezultati istraživanja objavljenog u kanadskom znanstvenom časopisu Medical Association Journal po prvi su puta službeno dokazali da bolesnicima s kroničnim bolovima kojima konvencionalni ljekovi ne mogu donijeti dovoljno olakšanja, pušenje marihuane uspješno smanjuje bol.

Istraživači s najboljeg kanadskog sveučilišta McGill u istraživanje su uključili 21 bolesnika s neuropatskim bolovima koji su posljedica operacija, prometnih nesreća ili drugih trauma. Četrnaestoro sudionika bilo je zbog svog zdravstvenog stanja trajno ili privremeno nesposobno za rad.

„Nije se radilo o iskusnim korisnicima marihuane već o osobama čija bol nije odgovarala na konvencionalne metode liječenja". Svaki je bolesnik pušio četiri različite doze marihuane kroz razdoblje od 56 dana. Jačina THC-a bila je u rasponu od 9.4% što je bila najjača doza koju su istraživači mogli legalno nabaviti do 0%, tj. Do placeba koji je izgledao i imao miris prave „trave" ali u njoj nije bilo tragova THC-a.  Za usporedbu, najjači postotak THC-a u marihuani koja se može nabaviti na ulici iznosi oko 15%.

Sudionicima nije rečeno koju dozu primaju već su dobili upute da u razdoblju od pet dana svakoga dana popuše 25 miligrama pripremljene mješavine tri puta dnevno. Nakon devet dana pauze, promijenili bi im dozu.

Najveća primljena doza THC-a pokazala se najučinkovitijem. Smanjila je bol i reducirala probleme sa spavanjem znatno uspješnije od placeba i dviju doza sa srednjom jačinom koje nisu dovele do mjerljivog poboljšanja. Također, najjača doza THC-a smanjila je anksioznost i depresiju kod bolesnika. Učinci pušenja marihuane trajali su oko 90 minuta do 2 sata nakon uzimanja. 

04.10.2010. 12:08:46
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    hemp oil
    23.11.2013. 22:35
    ZNAM ČOVIKA POKRAJ SPLITA KOJI LIJEČI LJUDE OD RAKA I RAZNIH BOLESTI S ULJEM OD KONOPLJE,SAM GA IZRAĐUJE AKO KOME TREBE KONTAKT NEK KONTAKTIRA OVAJ MAILA: uljekonoplje1@gmail.com ili NA OVU STRANICU FACEBOOK NEK SE OBRATI https://www.facebook.com/uljeod.konoplje ZNAM SIGURNO DA JE ULJE KONOPLJE ČUDOTVORNI LIJEK ZA SVE.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh