« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PARTIBREJKERI

Znanstvenici usavršili tabletu protiv pijanstva

Zar ne bi bilo sjajno kad bi postojala nekakva magična pilula koju možemo popiti prije konzumacije alkohola i koja će garantirati da čitavu večer ostanemo trijezni?

Fotografija vijesti
Više o

alkoholizam

,

mamurluk

,

pijanstvo

„O Bože, neću nikad više piti, ovo je grozno" - zasigurno ste i sami barem nekoliko puta do sada u životu zavapili jutro nakon konzumiranja poveće količine nekog alkoholnog pića.

Zar ne bi bilo sjajno kad bi postojala nekakva magična pilula koju možemo popiti prije konzumacije alkohola i koja će garantirati da čitavu večer ostanemo trijezni?

Ako je vjerovati britanskim znanstvenicima, takva pilula već postoji i nema ništa magičnog u njoj, već se temelji na tome da ograničava utjecaj alkohola na naš mozak.

Istraživači su preliminarne testove za sada obavili na miševima, koji začudo nisu osjetili niti vrtoglavicu unatoč činjenici da su popili dovoljno alkohola da ih sruši s nogu.

Znanstvenici se nadaju da će ovo istraživanje utabati put tabletama za ljude koje će ih sprječavati da rade budale od sebe svaki put kad im „pobjegne" jedna piva previše.

Prema njihovim riječima, ove bi pilule u ljekarne doći u sljedeće tri godine.

29.09.2011. 18:52:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    zujo
    30.09.2011. 10:49
    Mislim da je smisao napit se, a trebali bi smislit neku pilulu protiv mamurluka sljedeci dan.
  2. avatar
    kliment-Ohrid
    30.09.2011. 12:19
    Ljek protiv mamurluka: dva andola i dva C vitamina. Prolazi kao rukom.Isprobano tisucu puta, da se ne kunem.. Vjerujte.....Ziveli
  3. avatar
    igrice
    03.10.2011. 20:08
    samo puno vode i c vitamina popit prije spavanja ...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh